Cum faci cea mai buna friptura de miel dupa reteta lui Chef Florin Dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu ne prezinta cum se prepara Friptura de miel pentru masa de Paste.

Pentru aceasta reteta, avem nevoie de:

ceapa 2 buc
telina 1 buc

pulpa de miel 1 buc

morcovi 2 buc

fenicul 1 buc

vin rosu 300 ml

vin alb 300 ml

bulion / pasta de tomate 80 g

cimbru 15 g

busuioc 15 g

cartofi

usturoi 2 capatani

unt 100 g

Mod de preparare:

Chef Florin Dumitrescu spune cum sa scapam de mirosul de miel: Avem nevoie si de vin alb, vin rosu.

Cum se pregateste: ceapa curatata, usturoi necuratat, fenicul, pastranac, telina, morcovi le taiem grosier, le rumenim bine intr-o oala. Cand sunt aproape gata adaugam vinul alb si vinul rosu, acoperim, dupa care punem bulionul, lasam sa fiarba. Intre timp, calim mielul pe un gratar sau intr-o tigaie, sa-i inchidem porii si lasam sa fiarba intr-o tava acoperita cu un capac sau cu folie de aluminiu si lasam la cuptor, timp de 4 ore, 140-150 de grade. Cu cat mariti timpul si micsorati temperatura, cu atat mielul va fi mult mult mai gustos.

Mai multe detalii in video de mai jos:

Sarbatori cu sanatate!