Balanța – Zodia care nu știe să rănească

Este atât de stăpână pe sine, atât de echilibrată și poate să răspundă oricărei provocări cu diplomație. Balanța, căci despre ea este vorba, nu știe să rănească și chiar dacă ar putea, nu o va face. Pune prea mare preț pe valoarea umană, pe relațiile cu cei din jur și nu își dorește ca cineva, vreodată, să sufere din cauza ei.

Este singura zodie care nu știe ce este răzbunarea, care vede în oameni doar ce este mai bun și care își dorește să interacționeze cu persoane pozitive. Este un semn cardinal, de aer, solar, dominat de planeta Venus, planeta iubirii. Aspectele sub care se găsește semnul Balanței demonstrează că acest semn astral este plin de bunătate, compasiune, are o inimă caldă, nu ar face rău nici măcar unei insecte.

Nativa în Balanță este o persoană de statură medie, slăbuță, fermecătoare, cu gusturi rafinate, căreia îl plac arta, literatura, muzica bună și tot ceea ce are legătură cu frumosul.

Sunt persoane bune la suflet, care însă pun foarte repede la inimă răutățile celor din jur. Cu toate acestea, nu le răspund cu aceeași monedă. Sunt noncombativi, preferă să facă o glumă sau să spună ceva frumos în loc să rănească pe cineva. Nu au niciodată intenții ascunse și nu știu ce înseamnă să jignească pe cineva.

Datorită dominației planetei Uranus, Balanța este capabilă să dăruiască iubire, fără să aștepte același lucru în schimb. Este semnul care își dorește pace și armonie atât de tare, încât preferă să fie arbitrul în orice conflict. Și chiar poate să facă asta. Are toate calitățile necesare de a aplana tensiunile, de a împrieteni pe cei mai aprigi dușmani și face toate astea fără prea mare dificultate.

Are în sânge arta medierii, a negocierii, dar și bunătatea, calități care o fac să fie singura zodie ce nu va putea să rănească niciodată pe nimeni.