Banana te scapa de riduri. In locul unor proceduri foarte scumpe la salon – 4 retete pentru masti din acest fruct

Bananele și mierea sunt două ingrediente care se găsesc în orice bucătărie, ambele la fel de sănătoase. Ele sunt foarte bune nu numai la micul dejun sau când simți nevoia de ceva dulce, dar combinația lor este perfectă pentru ritualurile tale de frumusețe.

Asta pentru că atât bananele cât și mierea sunt foarte bune hidratante și sunt pline de antioxidanți ceea ce le transformă în remedii perfecte pentru pielea, părul și corpul tău. Vezi mai jos cele mai bune moduri în care bananele și mierea pot fi utilizate în scopuri de înfrumusețare.

Măști pentru față cu banane și miere. Măștile cu banane și miere sunt un răsfăț pentru tenul tău. Nutrienții din banane au calitatea de a hrăni pielea în profunzime, curăță tenul, stimulează regenerarea stratului de colagen, aduce vitaminele B6 și B12, la care se adaugă o cantitate apreciabilă de potasiu și magneziu, minerale esențiale pentru luminozitatea și curățarea pielii.

Datorită conţinutului bogat de vitamine, acizi organici și săruri minerale, mierea are proprietăţi calmante, cicatrizante, hrănitoare, tonifiante, antioxidante şi de regenerare a tenului. Mai exact, datorită mierii, tenul tău devine mai elastic, mai ferm şi mai luminos, iar ridurile se atenuează.

Măști hidratante pentru tenul uscat. Pasează o banană și amestec-o împreună cu o linguriță de miere. Aplică masca pe față și pe gât, dar evită zona ochilor. Las-o să acționeze timp de 15 minute și apoi clătește cu apă călduță. Este o mască ideală pentru orice fel de tip de ten, combate acneea, hrănește pielea și dă strălucire tenului.

O altă variantă de mască hidratantă este cu banană, miere și lapte. Amestecă două linguriţe de miere, o lingură de lapte şi o jumătate de banană (foarte bine pasată). Se lasă 15 minute pe tenul foarte curat şi se îndepărtează cu apă.

Tot pentru tenul uscat poți prepara o mască dintr-o banană, un ou, o linguriţă de miere şi 2 linguri de fulgi de ovăz. Ingredientele se pun într-un blender şi se amestecă până când compoziţia devine omogenă. Masca se aplică pe faţa curată şi se lasă să acţioneze timp de 15-20 de minute.

Îndepărtează masca cu apă călduţă, apoi tamponează-ţi faţa cu un prosop, după care aplică o cremă hidratantă. Masca poate fi folosită de 2-3 ori pe săptămână.

2. Mască pentru tenul gras. Ai nevoie de un piure dintr-o banană bine coaptă. La acesta adaugi 2 linguri suc de lămâie, 2 linguri de miere lichidă și 3 picături de vitamina A. Amestecă bine ingredientele și aplică apoi amestecul pe față.

După 20 de minute îndepărtează masca cu un șervețel de hârtie, umezit anterior cu o tinctură pe baza de gălbenele sau salvie. Clătește apoi fața cu apă rece filtrată. Este cel mai bun mod de eliminare a grăsimilor, evitând în același timp supra-uscarea pielii.

3. Măști antirid cu banane și miere. Faci un piure dintr-o jumătate de banană, la care adaugi 2 lingurițe de miere lichidă, 3 linguri de iaurt și 3 linguri de fulgi de ovăz. Amestecă toate ingredientele și aplică amestecul pe față. Clătește apoi cu apă caldă, după care aplică o cremă hidratantă.

Pentru o a doua mască ai nevoie de o jumătate de banană făcută piure, la care adaugi 1 lingură de smântână și 1 linguriță de miere. Aplică acest amestec pe față și îndepărtează-l după 15 minute cu un tampon umezit cu apă minerală. Este recomandat să repeți această procedură în fiecare zi.

4. Mască pentru combaterea acneei. Într-un blender amestecă o banană cu o lingură de suc de lămâie şi 2 linguriţe de miere. Sucul de lămâie echilibrează cantitatea de sebum de la nivelul pielii, mierea are proprietăţi antibacteriene, iar banana reduce inflamaţiile, lăsându-ți pielea curată şi catifelată.

Aplică masca pe faţa curată şi las-o să acţioneze timp de 20 de minute sau până când simţi că masca s-a uscat complet. Spală-te pe faţă mai întâi cu apă caldă, după care cu apă rece, pentru a închide porii. Pentru rezultate vizibile foloseşte acest tratament împotriva acneei de cel puţin 2-3 ori pe săptămâ