5 tehnici de liniștire a minții

„Pacea nu înseamnă să fii într-un loc unde nu există zgomote, probleme sau muncă. Pacea înseamnă să fii în mijlocul tuturor acestor lucruri și să fii liniștiți în inima ta. „- Necunoscut

Dacă îi permiți creierului să ruleze continuu milă, fără să intervii, vei descoperi că mintea ta a devenit încet o închisoare.
Cu toate acestea, îți poți elibera mintea, chiar dacă pare imposibil la început. Oamenii sunt creaturi foarte adaptabile și își dezvoltă noi obiceiuri, pe tot parcursul vieții.

Astfel, creierul nostru devine revigorat deoarece ai instalat un nou sistem de operare în mintea ta.

Pentru a crea o minte pașnică, trebuie doar să te întorci la natura originală a armoniei și echilibrului.

5 TEHNICI DE LINIȘTIRE A MINȚII:

1. CONCENTREAZĂ-TE PE ASPECTELE POZITIVE ALE VIEȚII ȘI ALE MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR
Modul in care o persoana este ancorata in prezent si traieste fiecare zi ar putea sa-i umple viata, sa i-o faca mai importanta. Atentia trebuie sa se concentreze asupra unei singure activitati ci nu asupra mai multora in acelasi timp. Esential este ca fiecare persoana sa vada lucrurile din jurul ei, mintea sa sa nu fie tot timpul preocupata cu gasirea a fel si fel de solutii.

Atunci cand o persoana traieste in prezent, va reusi sa evite anxietatea si depresia. In aer liber, fiecare trebuie sa se bucure de forma si culorile florilor, sa auda ciripitul pasarilor sau sa vada frumusetea unui copac. Cand mintea cuiva va fi concentrata asupra unui lucru din prezent, stresul se va diminua.

2. REPETĂ CUVINTE PAȘNICE, PE TOT PARCURSUL ZILEI
Închide ochii. Respiră normal pe nas. Pe măsură ce expiri, spune-ți în tăcere, în minte un cuvânt scurt precum ”pace” sau o frază scurtă precum ”Mă simt liniștit” ori ”Sunt în siguranță”. Continua astfel pentru zece minute. Dacă mintea ta pleacă în alte parte, adu-ți aminte blând să te gândești la respirație și la cuvintele sau frazele alese. Lasă-ți respirația să devină lentă și regulată.

3. MEDITEAZĂ ÎN MOD REGULAT
Meditaţia reprezintă cea mai la îndemână tehnică de relaxare, care nu necesită echipamente speciale şi care ajută la restabilirea echilibrului întregului organism. Tot ce trebuie să faceţi este să vă aşezaţi confortabil într-o încăpere liniştită sau chiar în parc, într-un loc ferit de aglomeraţie, să închideţi ochii şi să începeţi prin a vă relaxa muşchii picioarelor, continuând cu întregul corp. Atenţie la respiraţie! Inspiraţi adânc şi eliberaţi-vă mintea de orice gând. Continuaţi să faceţi asta timp de 10 – 20 de minute!

4. TRĂIEȘTE AICI ȘI ACUM
Câteodată nu reușim să schimbăm mediul pentru a gestiona stresul – acesta poate fi cazul în momentul în care nu avem puterea de a schimba o situație sau când ne pregătim pentru ceva extrem de important. Vizuașizarea este o tehnică utilă pentru relaxare în asemenea situații. Imageria este o metodă puternică de reducere a stresului, mai ales atunci când este combinată cu o meodă de relaxare fizică precum respirația profundă. O metodă uzuală în vizualizare este să îți imaginezi o scenă, un loc sau un eveniment pe care ți-l amintești ca fiind sigur, plin de pace, plin de odihnă, frumos și plin de bucurie.

5. RECONECTEAZĂ-TE CU NATURA
Exercițiile fizice sunt una dintre cele mai bune metode pentru prevenirea oricărei probleme legate de stres. Unul dintre modurile cele mai bune de a avea grijă de sănătatea ta mentală și fizică este să urmezi regula lui 4 pentru Exercițiile Fizice. Regula lui 4 spune că exercițiile ar trebui să dureze fie 40 de minute, fie 4 km, ori de 4 ori pe săptămână.

Acestea conduc la eliberarea unor hormoni ”Buni” (endofine) și ajută sistemul imunitar să fie mai puternic, ajutând să ne creăm un scut anti-stres în jurul nostru.

Poți practica exercițiile învățate la școală, să mergi la sală, să faci plimbări lungi sau să practici sportul pe care ți-l alegi.

Mersul inhalării frumuseții: Mergi în natură ca să te plimbi, repirând profund și apreciind relațiile armonioase și simbolice dintre oameni și plante, pe măsură ce inspirăm aer pur și expirăm aer impur.
„Nu există Wi-Fi în pădure, dar îți promit că vei găsi o conexiune mai bună.” – Necunoscut