Aproximativ 77% din îmbolnăviri şi boli se datorează unui colon murdar. Funcţia esenţială a colonului este aceea de a trimite în organism apa, vitaminele şi mineralele din alimente. Dacă pereţii colonului sunt blocaţi de reziduuri, aceşti factori nutritivi nu ajung niciodată la destinaţie.
Sănătatea începe la nivelul intestinelor Boala îşi are originea la nivelul intestinelor, însă şi sănătatea începe tot de acolo. Prin intestinul gros, considerat o ‘’conductă de canalizare’’, trec diverse deşeuri de excreţie care se depun în timp pe pereţii colonului. De aceea, acesta are nevoie de o curăţire periodică. Mai puţin cunoscut este faptul că unele depuneri stau în colon ani de zile, reprezentând un mediu propice pentru dezvoltarea paraziţilor intestinali.
Prin urmare, toxinele rezultate din excremente şi din moartea paraziţilor intestinali trec prin peretele intestinului gros şi pătrund astfel în sânge, având efecte extrem de dăunătoare asupra sănătăţii organismului. O persoană acumulează în colon, de-a lungul anilor, între 2,5 – 11 kilograme de reziduuri metabolice.
Intestinele pot depozita o cantitate impresionantă de materie parţial digerată în stare de descompunere (putrefacţie), chiar şi medicamente sau alte chimicale toxice, decenii la rând. Sănătatea colonului pune accentul pe prevenire – cel mai important pas în menţinerea sau recăpătarea sănătăţii vitale. Astfel spus, pentru o viaţă lungă şi sănătoasă, cel mai important lucru este să avem un colon curat, care este şi garanţia unui ficat mai sănătos.
Suc pentru curăţirea colonului Ingrediente ½ ceaşcă suc de mere natural, proaspăt preparat 2 linguri cu suc proaspăt de lămâie 1 linguriţă cu suc de ghimbir, proaspăt preparat ½ linguriţă sare de mare ½ cană cu apă caldă
Mod de preparare Într-un vas, se adaugă apa, care se încălzeşte uşor, pe foc mic, fără a fi lăsată să fiarbă. Imediat după ce s-a încălzit, apa se toarnă într-un recipient, în care se adaugă şi sarea de mare. Se amestecă foarte bine, până la dizolvarea sa completă. În continuare, se adaugă sucul de mere, sucul de ghimbir şi sucul de lămâie, amestecând din nou.
Sucul este gata. Administrare Acest suc se consumă zilnic, pe o perioadă de maximum 1 săptămână. Organismul va fi eliberat de toxine, iar digestia se va îmbunătăţi. Este indicat să se consume o doză din suc dimineaţa, înainte de micul dejun, o doză înainte de prânz, iar ultima doză în jurul orei 19:00. De asemenea, în timpul acestui proces de detoxifiere, este foarte important să se consume cel puţin 8 pahare de apă pe zi.
Cel mai bun interval de timp pentru a o consuma este de dimineaţă până la mijlocul după-amiezii. Merele conţin fibre şi pectină, un carbohidrat compus care acţionează ca un agent de îngroşare a materiilor fecale din interiorul intestinelor. Luată în doze terapeutice, pectina poate consolida mucoasa intestinală, reducând capacitatea toxinelor de a se acumula în colon.
Sucul de lămâie conţine o cantitate mare de vitamina C, un antioxidant puternic, cu un rol extrem de important în procesul de detoxifiere. Ghimbirul previne balonarea, protejând colonul de deşeurile şi toxinele dăunătoare. Sarea de mare ajută la curăţarea întregului tract digestiv, la pierderea kilogramelor în plus şi la reglarea tranzitului intestinal. Contraindicaţii Sucul este contraindicat în sarcină, alăptare, persoanelor care suferă de diabet, de alergii, de boli grave sau celor care urmează un tratament cu medicamente de sinteză.