8 semne despre sănătatea ta pe care buzele tale încearcă să ți le arate

Buzele noastre au mai mult de un milion de terminații nervoase și sunt mult mai sensibile decât vârful degetelor. Au nevoie de îngrijiri speciale. Uneori, ele ne pot semnala că avem unele probleme reale cu sănătatea noastră și că trebuie să fie acordată o atenție adecvată acestor probleme. Noi credem că nu doar ochii sau limba pot fi oglinda sănătății, ci și buzele dvs. și am găsit 8 semne care ar putea indica faptul că este posibil să aveți o problemă.

1. Crăpături la colțurile gurii

Când saliva este prinsă în colțurile gurii, aceasta usucă pielea care se poate crapa. Dacă îți lingi buzele des, căldura și umezeala din colțuri creează condițiile perfecte pentru infecții. Infecția este cea mai frecventă cauză a acestor fisuri. Dacă se întâmplă prea des, vă rugăm să nu ezitați să mergeți la un medic.

2. Buze uscate și crăpate

Uscăciunea buzelor poate indica o lipsă de umiditate în corp. Se poate întâmpla și din cauza climatului sau a stresului. În acest caz, beți mai multă apă și folosiți creme hidratante. De asemenea, motivul buzelor crăpate poate fi o alergie. Vă rugăm să fiți atenți dacă aveți alte simptome, cum ar fi mâncărimea, de exemplu.

3. Umflături pe buze

Umflăturile pot fi dureroase sau inconfortabile, dar de cele mai multe ori sunt inofensive și pot dispărea fără niciun tratament. Poate fi o leziune, de exemplu, după o injecție cu acid hialuronic. Reacțiile la alimente pot provoca, de asemenea, aceste umflături. Dar de foarte multe ori, cauza este o infecție virală, cum ar fi herpesul, și are nevoie de tratament medical adecvat.

4. Inel roșu în jurul buzelor

Unul dintre cele mai frecvente motive care duce la apariția unui inel roșu în jurul gurii este dermatita cauzată de balsamul de buze. Și linsul repetitiv al buzelor usucă uleiurile naturale de pe pielea din jurul buzelor și le face roșii, dându-ți senzația de mâncărime. Cremele hidratante simple și eliminarea acestui obicei pot rezolva această problemă.

5. Riduri pe buza superioară

Dacă ai început să observi multe riduri pe buza superioară, pot exista atât motive fizice, cât și emoționale. Fii atent la obiceiurile tale proaste, cum ar fi folosirea unui pai atunci când bei suc sau fumatul prea mult din cauza stresului.

6. Decolorarea buzelor

Buzele albastre pot indica o circulație slabă a oxigenului în sânge. Puteți avea aceleași simptome la degete și la picioare. Buzele albe sau palide pot indica anemie, care de fapt necesită îngrijire medicală. De asemenea, este posibil să aveți un nivel scăzut de zahăr în sânge, probleme circulatorii sau deficiențe de vitamine.

7. Buze umflate

Umflarea poate fi un semn al unei reacții alergice. Dacă ai observat că buzele tale se măresc de fiecare dată când folosești anumite produse cosmetice, renunță la acele produse cosmetice. Dacă buzele tale sunt din ce în ce mai mari într-o perioadă scurtă de timp, ar trebui să mergi la medic.

8. Pete negre pe buze

Pot exista diverse motive pentru petele negre pe buze și nu ar trebui să le ignorați. Cea mai bună opțiune este să le diagnosticați mergând la un medic. Hiperpigmentarea este o afecțiune frecventă care poate provoca pete maronii. Este posibil să o observați nu doar pe buze, ci și pe obraji, nas și frunte. Petele solare pot fi, de asemenea, un motiv. În acest caz, le simți mai mult decât le vezi. De îndată ce este considerat un pre-cancer, este important să vă programați la medic. Corpul dumneavoastră poate absorbi prea mult fier din alimentele pe care le consumați.