7 curiozitati despre cafea care te vor face să vrei să bei una chiar in momentul asta

În fiecare zi, Beethoven își făcea o cafea din 60 de boabe de cafea, în timp ce Voltaire bea până la 50 de căni pe zi și a trăit până la vârsta de 83 de ani. Deci poate că dependența de cafea nu este prea rea ​​la urma urmei? Noi am descoperit 7 motive pentru care ați putea dori să vă luați o ceașcă de cafea chiar acum. Ca bonus, veți găsi o rețetă pentru un cocktail proaspăt de cafea de vară.

Creșterea performanței creierului

Nu este un secret faptul că această băutura sporește atenția, vigilența și concentrarea, dar asta nu este tot. Cafeaua cu zahăr adăugat te poate transforma într-un mic geniu pentru o vreme, deoarece combinația de cafeină și glucoză activează anumite sectoare ale creierului tău. Cu toate acestea, ar trebu să nu beți niciodată cafea pe stomacul gol, deoarece acest lucru va face exact opusul.

Creșterea tensiunii arterialeî

O ceașcă mică de cafea poate lupta împotriva unui episod hipotensiv, o situație în care tensiunea arterială este prea mică. Dar nu este recomandat persoanelor care prezintă semne de tahicardie și au o rată mare a pulsului de odihnă după ce au consumat cafea. Pacienții hipertensivi, pe de altă parte, pot bea, pe măsură ce organismul se obișnuiește cu acesta și nu mai reacționează la acesta prin creșterea tensiunii arteriale.

Sistem imunitar mai puternic

Potrivit oamenilor de știință din mai multe țări, cafeaua reduce riscul de deces prematur. Cu cât beți mai multe căni de cafea pe zi, cu atât riscul este mai mic. Acest lucru se datorează faptului că cafeaua vă modifică sistemul imunitar, făcându-l mai puternic și mai sănătos. De asemenea, vă îmbunătățește ficatul, inima și sistemul digestiv. Totuși, încercați să consumați cafea naturală proaspăt măcinată: cafeaua instant conține mai puțini nutrienți și mai mulți aditivi chimici, care vă afectează organele digestive.

Tratează durerile de cap

Cofeina conținută în cafeaua naturală poate vindeca durerile de cap și migrenele. Dar este încă incomparabilă cu analgezicele. Acestea din urmă sunt mai eficiente, deoarece conțin adesea cofeină, ceea ce sporește eficacitatea tuturor celorlalte componente cu 40%.

Reduce stresul și depresia

Cafeaua acționează bine ca substanță anti-stres datorită eliberării de dopamină și serotonină, care „declanșează” o dispoziție bună. O ceașcă de cafea sau chiar mirosul de cafea vă poate calma nervii. Mai mult, cofeina este unul dintre cei mai comuni stimulatori ai sistemului nervos central (SNC), iar stimularea sa constantă este cea care ține depresia la distanță. Interesant este că numai cofeina conținută în cafea are acest efect, spre deosebire de cofeina din ceai, suc sau ciocolată, care nu stimulează SNC la fel de eficient.

Memorie mai bună

Stimulatorii și neuromediatorii obținuți din cafea nu numai că vă stimulează starea de spirit și productivitatea, ci vă și îmbunătățesc memoria. Desigur, acest lucru funcționează numai cu memoria pe termen scurt. Dar acest lucru este suficient de bun, deoarece toate informațiile sunt stocate inițial ca o memorie pe termen scurt și doar o oră mai târziu intră în memoria noastră pe termen lung în circumstanțe particulare.

Te ajută să slăbești

În cele din urmă, visele tale de a slăbi se pot împlini. Cafeaua vă poate ajuta să pierdeți excesul de greutate. Când nivelul hormonului leptină este scăzut, corpul tău începe să stocheze grăsime și te îngrași. Cafeaua crește nivelul hormonilor din corpul dumneavoastră. Acesta este motivul pentru care consumatorii de cafea se îngrășa mai greu și de aceea exercițiile fizice dau mai multe rezultate la ei.

Ponturi pentru o cafea rece delicioasa!

Există o mulțime de rețete de cafea cu gheață. Dar există și modalități foarte simple de a face acest lucru.
Prepară-ți cafeaua preferată.
Lăsați-o să se răcească, apoi umpleți o tavă cu cuburi de gheață cu cafea. Puneți-o în congelator.
Într-o zi fierbinte, pur și simplu adăugați cuburi de cafea înghețată într-un pahar cu lapte.
Cel mai simplu cocktail de cafea este gata!