Semnele clare ale unui prieten fals! Cum puteți recunoaște invidia ascunsă

Cel mai teribil lucru, este atunci când înțelegeți prea târziu că omul de alături nu vă este un prieten apropiat, ci un dușman! Poetul Hlebnikov a prietenit cu un alt poet, cu care în timpul războiului civil au traversat împreună stepa. Poetul s-a îmbolnăvit și era deja la un pas de moarte, când genialul Hlebnikov l-a lăsat bolnav și a mers mai departe singur.

Prietenul fiind pe moarte a cerut ”să fie înmormântat omenește!”. La ce Hlebnikov, i-a răspuns cu un ton romantic ”stepa te va înmormânta!”. Și a plecat. Din fericire, poetul a supraviețuit. Peste ani, întâmplarea a făcut ca ei să se întâlnească. Hlebnikov a fost foarte fericit să-l revadă! Ah, spunea el, ce bine că ești în viață! Dar mai mult această prietenie nu a mai existat.

Pentru a nu rămâne abandonat în stepa și a avea toate șansele de a muri, trebuie să știți care sunt semnele unui prieten fals.

Prietenul fals vorbește numai despre sine. Atunci când vă ascultă, cu greu își ascunde plictiseala, mai ales dacă vorbiți despre problemele dvs. Pierde interesul față de dvs și va găsi probleme urgente pe care trebuie să le rezolve. Sau va ignora tot ce-i povestiți, exprimându-și compasiunea falsă.

Un prieten fals este întotdeauna foarte ocupat, când aveți nevoie de ajutorul lui. Urgențele pur și simplu îl dau jos de pe picioare anume în momentul când îi cereți ajutorul.

În același timp, prietenul fals mereu vă cere ajutorul, indiferent de situația dvs. El nu vă apreciază timpul, nu vă respectă nici măcar timpul de odihnă. Această persoană vă poate telefona la cinci dimineața, doar ca să vă povestească problemele sale. Sau să ceară bani, deși are o situație financiară mult mai bună decât a dvs.

Sau poate să vă ceară să-l duceți undeva cu mașina, să faceți o muncă murdară sau plicitisitoare, numai pentru că nu dorește să plătească bani unui om angajat pentru asta. Pentru munca depusă, prietenul fals vă poate mulțumi călduros la început, dar nu vă va plăti niciodată pentru efortul dvs, nici măcar cu o ciocolată! Doar sunteți prieteni!

Prietenul fals face glume pe seama dvs în prezența tuturor. Vă critică față de toți. Și crede că are dreptul să procedeze astfel, pentru că sunteți prieteni. Prietenul fals, vă povestește tot felul de lucruri urâte, care se vorbesc despre dvs. Spune, că le-a auzit personal! Dar, totuși nu a oprit această discuție…

Prietenul fals nu vă recunoaște succesele și le devaluează importanța. Sau vă spune că acest succes nu este pentru mult timp.

Veți începe din nou să fumați, vă veți îngrășa din nou, dragostea pe care o simțiți este o iluzie care va dispare, de la dietă o să vă cadă părul, iar cu noul șef va fi imposibil să vă înțelegeți și să aveți o bună colaborare, etc.

Prietenul fals vă discută pe la spate. Povestește tuturor despre viața dvs persoanlă. ”Întâmplător” dezvăluie careva secrete pe care i le-ați împărtășit. După aceasta, foarte nevinovat spune: „Oh, mi-a scăpat întâmplător această informație! Dar ce nu aveam voie să vorbesc despre asta? Îmi pare rău!

Prietenul fals face abuz de cunoștințele și prietenii dvs fără a vă întreba. Foarte repede ajunge să fie prieten cu prietenii dvs mai vechi. Stabilește contacte cu ei pe rețelele de socializare, le cere sau le oferă serviciile sale.

Prietenul fals este invidios. Chiar dacă într-o situație critică, la mare necaz și durere vă oferă sprijin – în cuvinte. În secret el este bucuros și încântat că vi se întâmplă tot felul de situații neplăcute. Iar atunci, când aveți o mare bucurie sau un succes, el devine trist și supărat. Și așteaptă momentul potrivit pentru a da peste cap această stare de bucurie.

Există multe semne ale unui prieten fals. El uită despre datoriile mici și nu vă întoarce banii, din motiv că mereu uită să o facă. Iar o favoare mică pe care a făcut-o pentru dvs și-o va aminti mereu și va povesti tuturor cum va servit odată cu o plăcintă. Sau chiar cu o jumătate de plăcintă.

Prietenul fals își permite chiar să flirteze cu partenerul dvs.

Stați departe de astfel de oameni, pentru a nu rămâne singuri, într-o situație dificilă și să nu aveți cui cere ajutorul.