Plantele care purifica aerul din casa ta

Mulți factori influențează calitatea aerului din spațiile în care trăim. Fumatul, substanțele chimice pe care le folosim în viața de zi cu zi, încălzitoarele. Toate acestea creează condiții pentru proliferarea bacteriilor și a mucegaiului și reduc calitatea aerului.

Plantele absorb dioxidul de carbon și eliberează oxigen. Se crede că unele dintre ele purifică chiar aerul. Un studiu realizat de NASA în anii 1980 a fost realizat pe acest subiect, iar raportul oficial a afirmat că „plantele domestice pot purifica și reîmprospăta aerul din casă și la locul de muncă, reducând efectele secundare ale toxinelor frecvente din aer”. Iată câteva dintre plantele care au intrat pe lista NASA.

Aloe vera
Această plantă este ușor de cultivat și iubește mult soarele, deci este minunată pentru a o păstra lângă o fereastră care varsă multă lumină. În afară de capacitatea de purificare a aerului, gelul său este bun pentru vindecarea tăieturilor și arsurilor.

Epipremnum
Această plantă crește foarte repede și este ideală pentru creșterea în mediu. Este o plantă târâtoare care, dacă este cultivată corespunzător, poate atinge o lungime de până la 20 de metri. Caracteristic este faptul că, printre altele, absoarbe formaldehida și benzenul. Prin urmare, poate fi întâlnit adesea în birouri și alte spații închise de afaceri. Este o plantă tropicală și necesită multă apă și aer umed.

Iederă
Acest cunoscut târâtor se adaptează bine condițiilor interioare. Este ușor de cultivat și nu are nevoie de multă lumină. Iedera, cu excepția purificării aerului, este bună pentru îndepărtarea alergenilor, cum ar fi mucegaiul și fecalele animale. Elimină monoxidul de carbon, formaldehida și tricloretilena din aer.

Ficus
Ficusul este o plantă veșnic verde care provine din India. Cercetările arată că este deosebit de bun pentru îndepărtarea formaldehidei din aer.

Schaeffler
Schaeffler, cunoscut și sub numele de „copac umbrelă” – creat literal pentru camere în care fumează țigări, deoarece această plantă absoarbe și neutralizează nicotina și gudronul. Schaeffler are nevoie de lumină și puțină apă.

Cloroftim
Cloroftima – un ornament atractiv pentru fiecare fereastră și omite suficientă lumină în casă. Această plantă absoarbe evacuarea și este indispensabilă tuturor celor care locuiesc la primul și al doilea etaj.