10 moduri naturale de a spori creșterea și grosimea părului

Căderea părului și subțierea părului sunt probleme comune astăzi. Stilul de viață modern, expunerea la poluare și utilizarea produselor chimice deteriorează calitatea părului și duc la căderea părului. În acest articol, am enumerat 10 remedii naturale care pot reduce deteriorarea părului și pot diminua căderea părului.

1. Ulei de cocos
Uleiul de cocos are capacitatea de a reduce pierderea de proteine ​​din părul deteriorat. Uleiul de cocos poate pătrunde în axul părului și reduce pierderea părului. Această proprietate a uleiului de cocos poate ajuta la inversarea efectului produselor chimice dure.

Ce puteți face: luați 2 linguri de ulei de cocos în palmă și masați-l în scalp. Puteți să-l lăsați aprins aproximativ o oră și apoi să-l spălați bine folosind un detergent ușor sau șampon. Faceți acest lucru cel puțin de două ori pe săptămână.

2. Cafea
Cofeina este o componentă majoră a cafelei. Cercetările arată că cofeina poate promova alungirea firului de păr și poate stimula creșterea părului prin prelungirea fazei anagene. Acest lucru poate reduce chelirea și subțierea părului.

Ce puteți face: Pregătiți o ceașcă de cafea și luați-o cel puțin o dată pe zi. Nu consumați exces de cafea datorită conținutului ridicat de cofeină.

La fel ca în orice afecțiune, o dietă echilibrată ajută la asigurarea sănătății și la completarea cantității corecte de substanțe nutritive pentru corpul dumneavoastră. Iată câteva alimente pe care trebuie să le consumați pentru a asigura o creștere sănătoasă a părului.

3. Iaurt
Iaurtul este o sursă bogată de probiotice și poate facilita creșterea robustă a părului și poate preveni deteriorarea părului . Un studiu efectuat pe șoareci a constatat că crește numărul de foliculi subcutanat, producând astfel o blană mai luxuriantă. Prin urmare, poate ajuta, de asemenea, la creșterea creșterii părului la oameni.

Ce puteți face: Ia o porție de iaurt o dată pe zi.

4. Ulei de pește
Uleiul de pește este bogat în acizi grași omega-3 care pot favoriza creșterea părului. Suplimentele cu ulei de pește conțin acid docosahexaenoic (DHA) care induce creșterea părului prin manifestarea unui efect proliferativ asupra celulelor papilei dermice din scalp. Acest lucru poate inversa impactul subțierii părului și al chelirii. Asigurați-vă că consultați dermatologul înainte de a lua suplimente de ulei de pește.

5. Suc de ceapă
Cercetătorii au descoperit că compușii fitochimici din sucul de ceapă pot ajuta la inducerea regenerării părului și că poate fi un tratament eficient pentru alopecia areata neuniformă.

Ce puteți face: Extrageți sucul unei jumătăți de ceapă. Strecoară-l și aplică-l pe scalp. Lăsați-l să acționeze timp de o oră. Spălați-l bine cu un șampon. Urmați această rutină de două ori pe săptămână.

6. Hibiscus chinezesc
Extractele de frunze și flori de hibiscus s-au dovedit a promova creșterea părului la șobolani. Astfel, pot avea potențialul de a inversa efectele căderii excesive a părului la oameni.

Ce puteți face: Măcinați câteva flori de hibiscus și o mână de frunze pentru a face o pastă. Se amestecă cu ulei de cocos. Aplicați această mască de păr și lăsați-o să acționeze timp de o oră. Spălați-l cu șampon. Faceți asta o dată pe săptămână.

7. Ceaiul verde
Ceaiul verde este bogat în polifenoli care pot contribui la promovarea creșterii părului. S-a observat că compușii bioactivi din ceaiul verde pot avea un efect proliferativ asupra celulelor papilei dermice și au potențialul de a reduce căderea părului. Evitați să beți ceai verde dacă aveți intoleranță la cofeină sau luați stimulente sau diluanți ai sângelui.

Ce puteți face: introduceți o pungă de ceai verde într-o ceașcă de apă clocotită și consumați decoctul. Puteți bea ceai verde de 1-2 ori pe zi.

8. Ulei de rozmarin
Potrivit unui studiu efectuat pe șoareci la Universitatea Kinki, uleiul de rozmarin poate contribui la creșterea creșterii părului. Acest lucru l-ar putea face potrivit pentru îmbunătățirea creșterii părului și la oameni.

Ce puteți face: Faceți un test de plasture pentru a determina dacă sunteți alergic la uleiul de rozmarin. Se amestecă câteva picături de ulei de rozmarin cu un ulei purtător. Aplicați acest amestec pe scalp și lăsați-l să stea timp de o oră înainte de a-l spăla.

9. Ulei de mușcată
S- a dovedit că uleiul de geraniu promovează creșterea părului la șoareci printr-un efect proliferativ asupra celulelor papilei dermice. Unele persoane pot avea o reacție alergică la uleiul de mușcată, așa că faceți un test de plasture înainte de utilizare.

Ce puteți face: luați câteva linguri de ulei de mușcată și masați-l în scalp. Lăsați-l să acționeze aproximativ 60 de minute, apoi clătiți-l cu un șampon ușor. Puteți face acest lucru cel puțin o dată pe săptămână.

10. Ginseng
Cercetările arată că ginsengul poate avea un efect proliferativ asupra foliculilor de păr umani pentru a favoriza creșterea părului. Unele persoane pot prezenta amețeli, greață sau dureri de cap la utilizarea ginsengului. Poate fi, de asemenea, un stimulent în unele cazuri. Prin urmare, procedați cu prudență.

Ce puteți face: luați câteva linguri de ulei de ginseng și masați-l ușor în scalp. Lăsați-l să acționeze aproximativ o oră. Clătiți-l cu un șampon ușor. Puteți face acest lucru cel puțin de două ori pe săptămână.

Dieta care promovează creșterea părului
Consumați pești bogați în acizi grași omega-3. Un studiu realizat în Franța a constatat că suplimentarea dietei cu acizi grași omega-3 și 6 poate îmbunătăți densitatea părului și combate pierderea părului.
Fructele de pădure și alte citrice sunt bogate în vitamina C. Studiile sugerează că astfel de alimente pot favoriza creșterea părului.
Legumele cu frunze verzi precum spanacul conțin substanțe nutritive care pot ajuta la creșterea părului.
Nucile și semințele sunt pline de substanțe nutritive care pot ajuta la controlul căderii părului.

Opțiuni de tratament medical
Iată câteva opțiuni de tratament medical pe care le puteți lua în considerare pentru a spori creșterea părului:

Minoxidil: acest medicament eliberat fără rețetă poate fi utilizat atât de bărbați, cât și de femei. Trebuie să-l freci zilnic în scalp. Cu toate acestea, poate provoca o reacție alergică la unele persoane.

Finasteridă : Aceasta este o opțiune de tratament medical, în special pentru bărbați. Această pastilă este administrată bărbaților care au alopecie androgenă. Cu toate acestea, poate avea unele efecte secundare, cum ar fi disfuncția erectilă, dorința sexuală mai mică și ginecomastia.

Cum pot preveni căderea părului?
Urmarea unei diete strict echilibrate cu aport de alimente bogate în acizi grași omega-3 poate ajuta la promovarea creșterii părului și la prevenirea căderii părului.
Masați-vă cu ușurință scalpul cu regularitate pentru a stimula circulația sângelui, consolidând astfel rădăcinile părului și prevenind căderea părului.
A rămâne hidratat este esențial pentru menținerea sănătății părului. Hrănește pielea capului și previne descuamarea și mâncărimea.
Căderea părului este o problemă din ce în ce mai frecventă cu care se confruntă femeile din întreaga lume. O varietate de factori contribuie la subțierea părului.

Factori care afectează creșterea părului
Pe măsură ce îmbătrânim, diametrul părului și grosimea acestuia pot scădea. Acest lucru poate face să pară că ați căzut o mulțime de păr de-a lungul timpului.
Un alt factor care poate afecta creșterea părului este boala predominantă sau boala care poate duce la căderea părului. Modificările hormonale pot duce, de asemenea, la căderea părului la unii bărbați, provocând ulterior chelie de tip masculin.
Alți factori, cum ar fi stresul, traumele și anxietatea, pot contribui, de asemenea, la pierderea părului, deoarece studiile arată că pot avea un efect inhibitor asupra creșterii părului.

Toți acești factori pot provoca căderea părului și, în cele din urmă, pot duce la chelie. Odihna inadecvată, modificările hormonale și o dietă deficitară în substanțe nutritive pot împiedica dezvoltarea părului sănătos. De asemenea, poate afecta creșterea părului, deoarece acești factori pot reduce aportul de sânge și oxigen către scalp.

Deoarece acestea sunt remedii naturale, trebuie să aveți răbdare și să le urmați cu sârguință pentru a obține cele mai bune rezultate. Cu toate acestea, dacă simțiți că problema dvs. persistă, solicitați ajutor medical.