10 remedii la domiciliu pentru a scăpa rapid de durerea nervului sciatic

Sciatica este durerea care afectează partea din spate, șoldul și partea exterioară a piciorului, care apare ca urmare a comprimării unei rădăcini nervoase spinale în partea inferioară a spatelui și la mulți pacienți, motivul pentru care durerea este degenerarea unui disc intervertebral. Cea mai frecventă cauză a durerii sciatice este alunecarea sau hernia de disc, dar durerea poate fi cauzată și de leziuni sau infecții ale coloanei vertebrale, sindromul piriformis, stenoza coloanei vertebrale, sarcină, precum și spondilolisteză istmică. Durerea cauzată de sciatică este severă și debilitantă.

În afară de durerea insuportabilă, sciatica poate provoca furnicături sau senzații de arsură la nivelul piciorului, slăbiciune și amorțeală care afectează picioarele și degetele de la picioare, dureri provocatoare care provoacă dificultăți în a sta jos sau în picioare.

Există diferite tratamente convenționale pentru sciatică, dar aceste metode sunt soluții temporare. Experții medicali avertizează că majoritatea injecțiilor cu steroizi au efecte secundare.

Mai jos vă vom prezenta câteva metode eficiente care vor reduce presiunea și inflamația asupra nervului sciatic iritat. Cu ajutorul acestor terapii naturale și remedii casnice, durerea sciatică dispare în șase săptămâni.

Masaj
Masajul eficient va ameliora durerea sciatică, dar cu ajutorul terapiei de masaj, corpul dumneavoastră se poate vindeca singur, mai ales dacă cauza problemei este un spasm muscular. Masajul este incredibil de benefic și va stimula circulația, va elibera tensiunea și va crește gama de mișcări.

Uleiul de sunătoare are proprietăți antiinflamatorii și este perfect pentru ameliorarea inflamației sciatice și a durerii. Masați ușor zona afectată de 2-3 ori pe zi.

O altă opțiune este să preparați un amestec de 1 cană de ulei de susan și 3 linguri de pulbere de nucșoară. Tot ce trebuie să faceți este să încălziți amestecul și să-l lăsați să se răcească puțin. Masați zonele în care experimentați dureri sciatice cu un amestec cald. Utilizați acest ulei de câteva ori pe zi într-o perioadă de câteva săptămâni.

Datorită faptului că durerea apare în partea inferioară a spatelui, foarte des coapsele și fesele sunt legate de punctele de declanșare ale mușchilor gluteus minimus și medius. Experții sfătuiesc să maseze acest punct cel puțin o dată pe zi.

Compresele calde sau reci
Compresele calde sau reci sunt metode eficiente pentru ameliorarea inflamației și durerii sciatice. Experții explică faptul că comprima rece amortea durerea și reduce umflătura în jurul nervului, în timp ce comprima de căldură relaxează mușchii tensionați, care deseori apasă nervul sciatic.

O altă opțiune este combinarea tratamentului termic și rece. Începeți cu caldul și terminați cu tratamentul la rece. Pentru a efectua acest tratament, se recomandă utilizarea prosopului aburit (căldură umedă) pentru compresa fierbinte, deoarece este mai eficient. Tot ce trebuie să faceți este să puneți un pachet rece sau fierbinte pe zona afectată și lăsați-l să stea 15-20 de minute. Repetați această procedură la fiecare două ore până când vă confruntați cu ameliorarea durerii.

Notă importantă: pacienții care au probleme circulatorii nu trebuie să utilizeze comprese reci

Curcumă
Curcuma are proprietăți antiinflamatoare puternice și poate fi utilizat ca tratament natural al sciaticii. Curcumina este compusul activ al turmericului, care scade eficient durerea și inflamația nervilor.

Pregătiți amestecul de turmeric-lapte fierbând 1 ceașcă de lapte și 1 linguriță de turmeric. Puteți adăuga un băț mic de scorțișoară, dacă doriți. Puteți adăuga miere pentru un gust mai dulce. Beți această poțiune sănătoasă de 1-2 ori pe zi până când observați îmbunătățiri.

O altă opțiune este de a lua suplimente de turmeric: 250-300 miligrame de 3 ori pe zi în perioada de câteva săptămâni. Dar, înainte de a lua orice suplimente, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră.

Notă: pacienții care suferă de calculi biliari și pacienții care iau medicamente pentru diabet și anticoagulante nu trebuie să utilizeze curcuma.

Crema cu capsaicină
Ardeiul Cayenne conține un compus activ numit capsaicină, care este un calmant natural al durerii. Studiile au demonstrat că capsaicina ajută la diminuarea nivelului substanței P, un neurotransmițător care transportă semnalele durerii. Tot ce trebuie să faceți este să aplicați un unguent sau o cremă care conține 0,025% până la 0,075% capsaicină pe zona afectată, de maxim 4 ori pe zi, într-o perioadă de 7 zile.
Notă: nu trebuie să aplicați cremă sau unguent de capsaicină pe pielea crăpată. Acest compus poate provoca inițial o senzație de arsură.

Exerciții fizice
Activitatea fizică regulată și exercițiile fizice sunt importante pentru tratamentul sciaticii. În primul rând, ar trebui să începeți cu exerciții de întărire a mușchilor spatelui și abdominali, iar o zi sau două mai târziu ar trebui să ardeți sciatica. În acest fel veți accelera semnificativ procesul de recuperare.

Experții medicali vă sfătuiesc să efectuați întinderea de la genunchi la piept pentru a reduce iritarea nervului sciatic și pentru a îmbunătăți flexibilitatea spatelui inferior.

Cum să efectuați acest exercițiu: întindeți-vă mai întâi pe spate pe podea și întindeți picioarele (lățimea șoldului). Asigurați-vă că vă relaxați partea superioară a corpului și îndoiți genunchiul în sus în timp ce respirați. Trageți încet coapsa spre piept, cu mâinile încleștate în spatele acestuia, cât puteți. Verificați dacă piciorul este plat la sol. Rămâneți în această poziție timp de aproximativ 20 de secunde. Este important să respirați profund și controlat. După aceea, coborâți cu grijă piciorul. Repetați aceeași procedură cu celălalt picior. Faceți 3-5 repetări cu ambele picioare, timp de aproximativ 3-5 minute. Alte exerciții care vă vor ajuta să reduceți spatele și durerea sciatică sunt anumite ipostaze yoga: poza porumbel și poza vacă-pisică. De asemenea, puteți încerca exerciții de decompresie a coloanei vertebrale.
Notă: este foarte recomandabil să consultați specialistul pentru a obține un program de exerciții adecvat pentru starea dumneavoastră.

Scoarța de salcie albă
Studiile științifice au arătat că scoarța de salcie albă asigură ameliorarea durerii pe termen lung. Și anume, această scoarță conține glicozide olice cu salicină și asta îl face puternic analgezic și substanță antiinflamatorie. Pentru a obține cele mai bune rezultate, trebuie să luați 120 de miligrame de supliment de salcie albă sau 240 de miligrame de salicină pe zi într-o perioadă de câteva săptămâni. Înainte de a lua orice suplimente, trebuie să vă adresați unui expert medical.

Rădăcină de valeriană
Rădăcina plantei valeriene are capacitatea de a ameliora durerile cronice ale nervilor. Studiile au dovedit că este deosebit de eficientă în reducerea durerii sciatice cauzate de un spasm muscular. Anume, rădăcina de valeriană conține uleiuri volatile care vor relaxa mușchii și, în același timp, vor reduce tensiunea. Foarte des, este folosit ca ajutor pentru dormit. Pentru a ameliora durerea sciatică, trebuie să luați suplimente de rădăcină de valeriană, 150 de miligrame – de 3 ori pe zi, într-o perioadă de câteva. Cu toate acestea, așa cum este menționat mai sus, trebuie să consultați un expert medical înainte de a lua suplimentele.

O altă opțiune este de a prepara ceai de valeriană. Tot ce trebuie să faceți este să fierbeți 1 cană de apă și să adăugați 1 linguriță de rădăcină de valeriană uscată și să o lăsați abruptă timp de 10 minute. Beți acest ceai natural de câteva ori pe săptămână, într-o perioadă de câteva săptămâni.

Acupunctura
Acupunctura este o formă eficientă de medicină alternativă care relaxează mușchii și, astfel, ameliorează durerea sciatică. Această metodă vă va ajuta corpul să se vindece singur. Se consideră că atunci când anumite puncte de acupunctură sunt stimulate, în același timp sistemul nervos central este stimulat și care determină eliberarea de substanțe chimice, care fie produc un sentiment de bunăstare, fie modifică percepția durerii.

Potrivit unui studiu publicat în Journal of Traditional Chinese Medicine în 2009, acupunctura încălzită cu ace încălzite reduce eficient durerea sciatică. Acest studiu a inclus 30 de participanți, dintre care 17 au primit sciatică completă după tratamentul cu acupunctură.

Notă: trebuie să mergeți întotdeauna la un acupuncturist calificat și cu experiență pentru a primi un tratament de acupunctură.

Manipularea coloanei vertebrale
Îngrijirea chiropractică este un tratament natural popular pentru durerile de spate și gât. Manipularea chiropractică a coloanei vertebrale este o combinație de diverse tehnici care includ împingeri scurte și rapide. Această tehnică este eficientă în calmarea iritației nervului care este responsabilă de inflamație și alte simptome sciatice.

În 2010, Journal of Manipulative and Physiological Therapeutics a publicat un studiu în care 60% dintre participanții care sufereau de sciatică au obținut beneficii din manipularea coloanei vertebrale. Este important să subliniem că această metodă are aceeași măsură pe care ar fi putut să o ofere o intervenție chirurgicală. Este important să consultați un chiropractor pentru a obține un tratament adecvat pentru durerea sciatică.