Conform studiilor, sucul de ananas este mai sănătos decât siropul de tuse

Știați că ananasul este un remediu natural pentru tuse? Acest fruct tropical este bogat în nutrienți, care ajută la calmarea simptomelor de tuse și de frig.

Ananasul conține bromelaină, o enzimă cu proprietăți antiinflamatorii. Luptă cu infecțiile și ucide bacteriile. Sucul proaspăt de ananas poate alina tusea de cinci ori mai eficient decât siropul de tuse.

O cană de suc proaspăt (aproximativ 250 de ml) conține aproape 50% din doza zilnic recomandată de vitamina C. Acest nutrient util ajută organismul să folosească toate enzimele vitale care reglează metabolismul și dau energie.

Dacă ai o tuse persistentă si nu vreo boală gravă, gen pneumonie, fă-ți un suc de ananas, în loc să bei sirop de tuse. Este mai ieftin, nu are chimicale și conține nutrienți care combat răceala.

Sucul de ananas alină durerea în gât și ajută corpul să elimine excesul de mucozități. Secrețiile din plămâni și de pe sinusuri cauzează spasmele nesfârșite ale tusei și infecțiile dureroase.

Într-un studiu publicat în „Der Pharma Chemica”, cercetătorii au încercat să găsească tratamente benefice pentru pacienții cu tuberculoză. Ei au descoperit că un amestec de suc proaspăt de ananas, piper, sare și miere, consumat zilnic de pacienți, ajută la dizolvarea mucozităților din plămâni.

Într-un studiu ulterior, cercetătorii au descoperit că extractele de ananas pot scădea mucusul de cinci ori mai rapid decât siropurile de tuse. Pacienții s-au refăcut de 4,8 ori mai repede și au avut simptome reduse de tuse.

Remedii pentru tuse, pe bază de suc de ananas

1 Suc de ananas cu miere și piper de cayenne

Ingrediente:

– o cană de suc de ananas;

– o bucată de ghimbir;

– o lingură de miere organică;

– un vârf de sare;

– 1/2 de linguriță de piper de cayenne;

– 1/4 de cană suc de lămâie proaspăt stors.

Mod de preparare:

Se amestecă toate ingredientele într-un blender.

Se bea o ceașcă din acest suc, de cel puțin 3 ori pe zi.

2. Suc de ananas și capșuni

Ingrediente:

– 2 căni de capșuni;

– 1 cană de ananas bucăți;

– 3/4 de ceașcă de suc de ananas.

Mod de preparare:

1 Se toarnă amestecul în matrițe de tip popsicles;

2. Se pun în congelator, până ce se vor solidifica.