Ultima Oră! Carantină prelungită la Constanţa şi de Revelion 2021

Prefectura a anunţat, marţi, că municipiul Contanţa nu va ieşi mai repede din carantină, acest lucru urmând să se întâmple atunci când era programat, adică pe data de 1 ianuarie, la ora 20.

Carantină prelungită la Constanţa. Autorităţile au menţionat că se înregistrează un risc epidemiologic ridicat în ciuda scăderii constante a ratei de incidenţă. Alte două localităţi din judeţul Constanţa vor ieşi din carantină mai repede cu o zi decât era programat.

Prefectura Constanţa a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că în urma analizelor de risc trimise de Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Constanţa, INSP a avizat ieşirea din carantină pentru localităţile Ovidiu (1 ianuarie, ora 00:00) şi Grădina (30 decembrie, ora 12:00), menţionând că această decizie a avut ca fundament scăderea ratei de incidenţă sub media naţională, alături de alte criterii cuprinse în analizele de risc.

Carantină prelungită la Constanţa. Oraşul Ovidiu urma să iasă din carantină pe data de 2 ianuarie, de la ora 20, iar comuna Grădina, pe 31 decembrie, de la ora 20.
“În ceea ce priveşte municipiul Constanţa, propunerea este să fie menţinută măsura de carantină, până la expirarea celor 14 zile

prevăzute în ordinul DSU. Se consideră că, în municipiul Constanţa, încă este un risc epidemiologic ridicat, în ciuda scăderii constante a ratei de incidenţă”, se arată în comunicat.

Prefectul Silviu Coşa a afirmat că situaţia este pe un trend îmbucurător în municipiul Constanţa, dar că nu se va ieşi mai repede din carantină, ci la data la care era programat să se întâmple acest lucru.

Carantină prelungită la Constanţa . “De aproape o lună şi jumătate, municipiul reşedinţă de judeţ este în carantină şi le cerem oamenilor câteva zile de răbdare. Sunt semne clare că situaţia este pe un trend îmbucurător, dar încă nu ne aflăm sub media pe ţară privind rata de incidenţă. De aici, hotărârea autorităţilor de a menţine măsura. Acest lucru nu trebuie confundat cu o prelungire a carantinării zonale. Suntem convinşi că acestea sunt ultimele zile de carantină pentru constănţeni. Dar normalitatea depinde foarte mult de fiecare dintre noi. Dacă vom respecta recomandările şi cifrele vor fi într-o continuă scădere, putem spune că suntem pe drumul cel bun. În caz contrar, ne vom lovi, din nou, de restricţii, lucru pe care nu şi-l doreşte nimeni”, a declarat Silviu Coşa.

Municipiul Constanţa se află în carantină din data de 20 noiembrie. Incidenţa pe municipiu este 4,71, iar în judeţ – 3,22. scrie romaniatv