A MURIT doctorița Mariana Ileana Greere, după o luptă crâncenă cu noul coronavirus: ”Medicii ATI din România plătesc un nou și nedrept tribut acestei cumplite pandemii”

Noul coronavirus face încă o victimă în rândul cadrelor medicale. A încetat din viață Mariana Ileana Greere, medic primar ATI și șefă a Compartimentului ATI a Institutul Național de Endocrinologie C.I. Parhon – București.

A fost infectată cu noul coronavirus, încercând să salveze viețile altor pacienți internați, iar starea ei s-a agravat, încetul cu încetul. Cu mai multe zile în urma, fiica sa, Daniela Greere, făcea un apel disperat în mediul online, fiind nevoie de sânge pentru transfuzie.

”O viață întreagă a îngrijit cu simț de răspundere oameni. Le mulțumesc celor care ostenesc ca ea să depășească această încercare. De abia aștept să o am înapoi sănătoasă acasă”, scria fiica doctoriței Mariana Ileana Greere.

Prof. dr. Șerban Bubenek: ”Întreaga noastră comunitate medicală este de astăzi înainte mult mai săracă”
Prof. dr. Șerban Bubenek, președinte Societății Române de Anestezie Terapie Intensivă (S.R.A.T.I.), a transmis un mesaj emoționant la moartea medicului Mariana Ileana Greere.

”Distinsa și draga noastră Colegă Dr. Mariana Ileana Greere, medic primar ATI și șefă a Compartimentului ATI a Institutul Național de Endocrinologie C.I. Parhon – București a căzut la datorie și s-a mutat la Domnul!

Prin dispariția remarcabilei noastre colege Mariana Ileana Greere, medicii ATI din România plătesc un nou și nedrept tribut acestei cumplite pandemii, iar întreaga noastră comunitate medicală este de astăzi înainte mult mai săracă. Va rămâne pentru totdeauna în memoria colegilor și a pacienților Domniei Sale prin exemplul Său de devoțiune și empatie. Condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să o odihnească!

Cu adâncă tristețe,
În numele Societății Române de Anestezie Terapie Intensivă (S.R.A.T.I.):
Prof. dr. Șerban Bubenek – Președinte” scrie gandul.ro