Dr. Gheorghe Mencinicopschi spune ca grasimile naturale nu ingrasa. Desi multe persoane cred ca unul sau slanina ingrasa foarte tare, ei bine, aceste alimente sunt extrem de bune in cazul in care tii dieta, scrie romaniatv.net
„Toate alimentele de baza – sare, zahar si grasimile nenaturale sau industriale, care se regasesc in alimentele inalt procesate industrial, favorizeaza ingrasarea. Atentie, grasimile naturale nu ingrasa!! Nu ingrasa, de exemplu, grasimile din carne din carne de vita, din carne de porc, din carne de pasare, de peste sau ouale.
Conteaza foarte mult modul lor de preparare si de asociere corecta, proteinele de origine animala, cum ar fi o friptura, in mod firesc, ar trebui asociata cu o garnitura de legume, niciodata cu cartofi prajiti. Cartofii prajiti sunt o sursa foarte importanta de carbohidrati cu absorbtie rapida, asta inseamna ca se produce o crestere brusca a insulinei in momentul in care ii consumam”, explica proful Menci.
Suntem programati sa preferam dulcele, sa preferam sarat si sa preferam gras
„Sunt impotriva curelor de slabire pentru ca cele mai multe dintre ele nu au nici un suport stiintific. Iar suplimentele de slabit rapid sunt chiar periculoase. Unele dintre ele pot contine substante foarte periculoase pentru sanatate care ne pot pune in pericol sanatatea si viata. Ar trebui sa ne interesam la specialisti, care cunosc fiziologia omului, cunosc fiziologia digestiei, sunt cu adevarat calificatiin nutritia umana si ne pot da sfaturi profesionale cum sa redevenim normoponderali sau,si mai bine, cum putem preveni obezitatea. Genetic suntem programati sa preferam dulcele, sa preferam sarat si sa preferam gras”, a mai explicat specialistul.