Cine este Andrada Precup câștigătoarea finalei X Factor 2020

Finala X Factor de vineri, 18 decembrie 2020 a dat câștigătorul sezonului cu numărul 9 al show-ului de talente. XX a reușit să intre în grațiile publicului și a fost cel mai votat concurent.

Astfel s-a ales cu trofeul și marele premiu. A fost o seară intensă, plină de emoții de tot felul, atât din partea celor patru mentori, dar mai ales din partea concurenților.

Cine este Andrada Precup câștigătoarea finalei X Factor 2020

Publicul a decis! Câștigătoarea X Factor 2020 este Andrada Precup. A fost cel mai votat concurent din marea finală, a plăcut publicului, și asta i-a adus marele premiu oferit în sezonul cu numărul 9 al show-ului de televiziune de la Antena 1.

Tehnica vocală i se datorează Danei Bartezer, o celebră solistă a anilor ’90. Aceasta este profesoara de canto a Andradei. Andrada face parte din echipa lui Ștefan Bănică Jr.

„Andrada învață la Colegiul George Enescu de anul trecut, al doilea an la secția specială de jazz pop. A fost acceptată prin examene și am preluat-o eu. Am fost un pic temătoare la început, pentru că eram fără experiență cu o elevă nevăzătoare. Însă este eleva ideală, un om minunat,

foarte caldă, un muzician extraordinar, un om talentat, dornică să facă muzică, dornică de a învăța lucruri noi. Nu spune niciodată NU, ci doar «să vedem, să încerc». Ce-și dorește un profesor mai mult decât atât? Are o ureche și un auz absolut, o acuratețe vocală, o memorie fantastică.

Pentru noi, cei care vedem, e greu de înțeles cum procedează ei, nevăzătorii. Ea reține piesele ascultând, are programe speciale, este pricepută în tehnologie. Trebuie să știți că ea este la un liceu normal, nu la un liceu pentru nevăzători. Ea ține pasul cu toată lumea”, a povestit Dana Bartzer pentru Click!

Andrada a impresionat juriul și publicul și datorită faptului că este nevăzătoare și cu povestea ei de viață.

„M-am născut prematur și, din cauza faptului că ochii nu mi-au fost acoperiți cu ceva, s-a ars retina. Dar eu cred că așa trebuia să se întâmple, ca să fiu aici și ca să fac asta acum și să fiu mai puternică”, a spus Andrada.

De notat este și faptul că Andrada Precup a mai participat în urmă cu 5 ani, când avea doar 12, la „Românii au talent”, însă nu a avut mare noroc atunci.

Fata de 17 ani studiază muzica la Colegiul Național George Enescu în prezent și speră să ajungă o mare cântăreață. Acum, după câștigarea X Factor, are mari șanse de a se face remarcată.

Vineri a avut loc finala x Factor 2020

Cei patru mentori: Loredana Groza, Delia, Florin Ristei și Ștefan Bănică și-au condus concurenții spre ultima și cea mai grea parte a concursului. Au crezut în ei și i-au împins mai departe în marea finală.

În ultima ediție a show-ului X Factor 2020, concurenții au pregătit câte o piesă individuală și una pe care au cântat-o fiecare împreună cu mentorul său.Andrada Precup a cântat cu Ștefan Bănică, Adrian Petrache a cântat cu Loredana Groza, Sonia Mosca a cântat împreună cu Delia, iar Trupa Super 4 a cântat cu Florin Ristei.

De departe a fost cea mai grea parte din totul concursul pentru cei mai buni dintre cei buni. Emoțiile au atins cote maxime. Concurenții au muncit extrem de mult ca să ajungă în această etapă a concursului, iar talentul și efortul lor a fost răsplătit.

Pe toți îi așteaptă o carieră impresionantă, dacă vor continua să cânte așa cum ne-au arătat că pot să o facă la X Factor în acest sezon.

Fanii emisiunii și mai ales cei care au deja un favorit dintre cei patru care se duelează pentru marele premiu, îi pot susține prin vot. Publicul este cel care alege câștigătorul sezonului 9 al show-ului de televiziune X Factor. Susține-ți concurentul sau concurenții favoriți prin sms la 1313 însoțit de numele preferatului: Andrada, Super 4, Sonia sau Adrian.