Raed Arafat, anunt de ultim moment despre Craciun si Revelion

Seful DSU, Raed Arafat indeamna locuitorii Romaniei sa respecte regulile sanitare pe perioada Sarbatorilor de iarna.

”Nu s-a adaugat nicio restrictie noua, cu exceptia faptului ca se va emite un ordin pentru zonele de schi, pentru modul in care vor fi intrebuintate, pentru modul in care vor fi utilizate cabinele de transport pe cablu.

Pentru ca acolo e un risc si bineinteles nu au fost reglementate pana acum, avand in vedere ca e posibil sa fie aglomeratie, ele trebuie sa fie reglementate si reglementarea lor va fi prin ordin a mai multor ministri, care vor semna un ordin comun. Probabil ca va fi la jumatate de capacitate o cabina de schi. Restul, teleschiurile vor fi folosite normal, bineinteles respectand conditiile care sunt pana acum.” – a declarat Arafat.

Petrecerile de Caraciun si Revelion, doar cu membrii familiei

Secretarul de stat a mentionat ca statul roman nu are cum sa interzica petrecerile private de sarbatori, dar recomanda ca aceste sarbatori sa fie petrecute doar cu cei din familie, ”adica cei cu care oricum te intalnesti in fiecare zi, fara sa porti masca”.

”Nu este vorba de numar maxim, aici nu s-a pus numar maxim. Mai ales in casa omului nu poti sa pui numarul maxim care este. Ce este recomandabil este ca lumea sa ramana in randul familiei, imediat apropiate. Adica cei cu care oricum te intalnesti in fiecare zi, fara sa porti masca, fara sa te distantezi. Adica cei apropiati, cu care stai cu ei. Asta e recomandarea, daca vrem sa evitam orice problema.

In rest, daca vrei sa vina si alti prieteni la tine trebuie sa macar sa respecti regulile, in sensul in care sa fie distantare, sa fie lumea distantata, care e greu in casa, stim foarte bine.

Sunt recomandari pe care le dam. Sa nu vedem titluri care o sa apara in unele ziare, ca Arafat a interzis sau Comitetul a interzis populatiei sa invite oameni acasa. Noi n-am interzis, noi recomandam ca oamenii sa limiteze contactul in aceasta perioada si sa pastreze sarbatorile in randul familiei.

Bineinteles, aici, cine doreste sa riste, exista o limita care poate sa mearga catre ea. Pot sa mearga, pot sa participe la diferite actiuni, dar vor fi reguli care vor fi foarte stricte pe aceste actiuni.” – a mai declarat Raed Arafat la Pro TV.