Dacă vă era poftă… Sărmăluțe după rețeta maestrului Cătălin Scărlatescu

Ingrediente:

2 kg ceapă
4 kg carne tocată de porc
500 g orez
40 g piper
44 g sare
afumătură
bulion
varză murată
Mod de preparare:

1. Pentru început, tăiem ceapa mărunt.

O prăjim într-o tigaie încinsă cu ulei, pe urmă o amestecăm cu carnea tocată.

2. Adăugăm orezul, sarea, piperul și amestecăm bine.

3. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată.

Împăturim cu grijă conținutul.

După ce am terminat de făcut sarmalele, tocam varză murată

și o amestecăm cu bulion.

4. Într-o oală, așezăm un strat de varză. Așezăm un strat de sarmale iar pe deasupra adăugăm afumatură.

Acoperim cu foi de varză și procedăm la fel până

terminăm toate ingredintele.

Adăugăm apa, uleiul și gătim, la cuptor, timp de 4 ore.

Să le savurați cu poftă! Poftă bună!