Ludovic Orban, anunț important pentru români: “Nu vor exista restricții pentru deplasarea la secțiile de votare pe 6 decembrie”

Există multe întrebări legate de alegerile parlamentare ce vor avea loc pe 6 decembrie 2020, având în vedere că situația

epidemiologică din țara noastră nu este tocmai bună. La uan dintre ele a răspuns astăzi Ludovic Orban,

Klaus Iohannis a spus clar că deși suntem în plină pandemie de coronavirus și ne confruntăm cu un număr mare de îmbolnăviri zilnice, dreptul la vot este unul constituțional, iar “democrația nu poate fi pusă în paranteză”. Drept urmare, nu există niciun dubiu privind organizarea alegerilor parlamentare, iar șeful statului a dat asigurări că se vor respecta toate regulile de igienă impuse de situația actuală.

Cum vor vota românii din localitățile aflate în carantină
Premierul României, Ludovic Orban, a declarat că românii care locuiesc în zone aflate în carantină vor putea merge la secțiile de votare, fără nicio restricție. Mai mult, prim-ministrul a subliniat faptul că toți românii vor putea vota, chiar și cei care se află în izolare sau în carantină, inclusiv cei care au fost testați pozitiv cu coronavirus, prin intermediul urnelor mobile.

“Se va stabili prin decizia Biroului Electoral Central. Dacă BEC mai are nevoie de vreo reglementare din partea noastră, fie aceasta va fi în cadrul hotărârii de Guvern privind starea de alertă, fie se poate introduce în ordinele de carantinare, în care să fie exceptată de la restricții deplasarea pentru exercitarea dreptului de vot”, a declarat Ludovic Orban, potrivit News.ro.