Doliu in lumea sportului! S-a stins din viata Diego Maradona

Doliu in lumea sportului! S-a stins din viata legenda fotbalului argentinian si mondial, Diego Armando Maradona. Acesta a decedat in urma unui stop cardiorespirator. Mare fotbalist a plecat in lumea celor drepti la varsta de 60 de ani, potrivit agentiilor de presa internationale. Diego Maradona se trata de dependenta de alcool, potrivit BBC.

La inceputul lunii noiembrie, Maradona a fost operat pe creier pentru indepartarea unui hematom subdural (cheag de sange), la cinci zile dupa ce a sarbatorit implinirea varstei de 60 de ani.

„Hematomul a putut fi indepartat cu succes. Diego a suportat bine operatia. S-a trezit si totul decurge bine”, anunta, la acel moment, doctorul Leopoldo Luque, chirurg in cadrul clinicii private din orasul Olivos, la nord de Buenos Aires, in cursul unei conferinte de presa.

Maradona fusese transferat la clinica respectiva dupa o prima spitalizare in orasul La Plata, aflat la 60 km sud de capitala Buenos Aires. Interventia chirurgicala de marti a durat aproximativ doua ore.

Unul dintre cei mai mari jucatori din toate timpurile, Maradona a fost capitan cand Argentina a castigat Cupa Mondiala din 1986, avand o serie de performante individuale.

A jucat pentru Barcelona si Napoli in timpul carierei sale, castigand doua titluri din Serie A cu echipa italiana.

Maradona a marcat 34 de goluri in 91 de meciuri pentru Argentina.

In a doua jumatate a carierei sale, Maradona s-a luptat cu dependenta de cocaina si a fost interzis timp de 15 luni, dupa ce a dat rezultate pozitive pentru droguri in 1991.

S-a retras din fotbalul profesionist in 1997, la implinirea a 37 de ani.