Rugăciunea către Sfântul Anton este de mare ajutor cand ai un necaz. Se spune 9 marți la rând

Rugaciunile Sfantului Antonie sunt ocrotitoare in fata farmecelor si blestemelor si aducatoare de belsug pentru cei sarmani.

Rugaciune la un mare necaz

Sfinte Antoane, tu ai primit de la Dumnezeu darul de a ajuta mii de oameni in necazurile cele mai mari in care s-au aflat.

Tu ai inviat chiar si pe cei plecati, ai intors de pe caile ratacite pe cei pacatosi, ai vindecat pe cei bolnavi, ai inapoiat lucrurile pierdute sau furate si orice rau, oricat de mare ar fi fost, s-a indepartat prin puterea rugaciunii tale.

Dar nu numai atat, tu ai impartit oamenilor bogatiile harului lui Dumnezeu: prin tine mii de oameni s-au intors la credinta, au invatat sa fie constiinciosi in implinirea datoriilor, au ajuns la bunastare si o viata fericita.

Si eu alerg la tine in necazul in care ma aflu. Nu am de unde sa primesc ajutor decat de la Dumnezeu dar sunt nevrednic sa apar in fata lui din cauza pacatelor mele. Priveste la sufletul meu impovarat si fie-ti mila de mine.

Te rog Sfinte Antoane, pentru dragostea ta fata de cei sarmani si pentru grija ta pentru binele lor trupesc si sufletesc, roaga-l pe bunul Dumnezeu sa ma ajute si pe mine. Amin.

Iata si rugaciunea catre Sfantul Antonie cel Mare, cea care ne apara de saracie si blesteme:

„Sfinte Parinte Antonie, cel ce te-ai invrednicit sa fi vas ales al Mantuitorului Hristos prin credinta si prin viata ta curata, du rugaciunile noastre catre Dumnezeu si roaga-L pentru sanatatea, pentru mantuirea, pentru ajutorul si pentru iertarea pacatelor tuturor celor ce alearga la ajutorul Tau cel sfant.

Cel ce ai fost pe pamant si durerile noastre le sti si pacatele noastre le cunosti, nu trece cu vederea glasurile de rugaciune ale celor ce alearga la mijlocirea Ta si nu te uita la nevrednicia celor ce Te roaga, ci la slava si mila lui Dumnezeu, pe care Tu L-ai marturisit si spre care se indreapta rugaciunea ce Ti-o aducem cu atata nadejde.

Slavite facator de minuni, parintele saracilor, ocrotitorul vaduvelor, sprijinitorul orfanilor, alesul vas al Mantuitorului Hristos, vino cu obisnuita Ta indurare in ajutorul nostru, prin rugaciunile Tale, catre Dumnezeu, ca sa fim mangaiati in nevoi, ca sa fim spijiniti in necazuri, ca sa fim aparati de primejdii, de ispite, de pofte netrebnice si de pacate.

Ocroteste-ne pe noi si familiile noastre si ne pazeste pasii vietii pe cararile mantuirii.

Bunule Parinte Antonie, cel ce ai facut din pustiul Egiptului loc de preaslavire al Marelui Dumnezeu si al Mantuitorului Hristos, fa si din pustiul sufletuilui nostru, ars de necredinta si ros de patimi, loc placut Tie, in care sa se salasluiasca virtutes si sa cresca crinul bine mirositor al faptelor crestine, prin Tine sa se maresca numele Tau cel sfant, al Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.”