Avertizare METEO. Romania, lovita de ploi, ninsori si vant puternic. Zonele vizate.

Avertizare METEO. Meteorologii ANM au emis vineri dimineata o informare meteo de vreme severa, pentru toata tara. Deci, in urmatoarele doua saptamani temperaturile vor scadea sub normalul perioadei. Totusi, dupa aceasta perioada, vor urma doua saptamani cu temperaturi peste normalul perioadei.

Cea mai mare parte a tarii este vizata de o informare meteo de ploi, ninsori si vant puternic incepand de vineri dupa-amiaza pana sambata seara, potrivit informatiilor primite de la Administratia Nationala de Meteorologie.

Conform meteorologilor, in intervalul 20 noiembrie, ora 12:00 – 21 noiembrie, ora 17:00, aria precipitatiilor va cuprinde cea mai mare parte a tarii, incepand cu regiunile nord-vestice, iar cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse 15 – 20 litri/mp.

In toate zonele de munte, treptat vor predomina ninsorile si se va depune strat de zapada, posibil mai consistent in Carpatii Meridionali. Precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare se vor semnala si in Transilvania si local in zonele de deal din Moldova, Muntenia si Oltenia.

Vantul se va intensifica in majoritatea regiunilor, in general, cu viteze de 40 – 50 km/h, iar la munte, in special in zona inalta, rafalele vor depasi temporar 60 – 70 km/h, viscolind ninsoarea.

La finalul saptamanii vremea va deveni rece pentru aceasta data, cu temperaturi minime negative in toate regiunile.

Vremea in Bucuresti

Vremea va fi inchisa pe parcursul urmatoarelor doua zile si la Bucuresti, cu ploi pe parcursul noptii si intensificari moderate ale vantului, in timp ce temperaturile se vor situa intre 4 si cel mult 10 grade Celsius, reiese din prognoza de specialitate, publicata de ANM.

Cerul va prezenta innorari, iar in cursul noptii va ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari spre sfarsitul intervalului, cand viteza la rafala va atinge 35 – 45 km/h. Temperatura maxima va fi de 9-10 grade Celsius, iar cea minima se va situa in jurul valorii de 4 grade.

De asemenea, pe parcursului zilei de sambata, respectiv intre orele 8:00 si 17:00, vremea se va raci, iar cerul va fi mai mult noros si temporar va mai ploua. Vantul va sufla in general moderat. Temperatura maxima va fi de 5-6 grade Celsius.