SĂRBĂTORI CUM N-AU MAI FOST! CUM VA FI VREMEA DE CRĂCIUN ȘI DE REVELION ÎN ROMÂNIA

Meteorologii au anunțat că anul acesta vom avea parte de Sărbători așa cum nu s-au mai văzut până acum.

Se pare că luna decembrie va fi una destul de călduroasă, după cum anunță ANM, iar șansele de a avea zăpadă sunt extrem de mici.

Potrivit informațiilor oferite de ANM, iarna aceasta va fi cum nu se poate mai blândă. Luna decembrie va fi una destul de călduroasă, având în vedere temperaturile ridicate și complet anormale pentru această perioadă, care se vor înregistra.

Astfel, șanse de lapoviță și ninsoare vor fi numai pe datele de 6, 8 și respectiv 9 decembrie, iar de Crăciun și de Revelion, cerul va fi parțial însorit.

Pe data de 25 decembrie vom avea o maximă de 2 grade Celsius, iar soarele cu dinți își va face imediat simțită prezența.

Temperatura minimă va fi de -2 grade Celsius și se va înregistra în timpul nopții, anunță ANM. Deci, de Crăciun nu vom avea zăpadă.

În ceea ce privește noaptea dintre ani, vă anunțăm că nici de Revelion nu vom avea parte de zăpadă.

Maxima zilei va fi de 1-2 grade, iar noaptea este posibil să cadă averse sub formă de lapoviță.

Vom avea parte de o iarnă istorică
Potrivit informațiilor oferite de specialiști, vor exista ierni tot mai blânde, ca urmare a încălzirii globale.

Cu toate acestea, nu sunt excluse nici episoadele cu viscol violent, specifice anotimpului.

„Nu se poate exclude apariția unor ierni reci, dar cel mai probabil este să avem ierni din ce în ce mai calde, cu episoade de viscol, temperaturi foarte scăzute. Chiar dacă vom vorbi despre episoade extreme scurte, impactul lor poate fi semnficativ.

Nu trebuie neglijate fenomenele extreme atunci când vorbim despre încălzirea globală. Într-o iarnă caldă, este de ajuns un episod foarte scurt de viscol, care poate da peste cap întreaga economie.

Aşadar, iernile geroase, cu troiene, sunt doar o amintire a generațiilor născute până în anii ’90. În ultimele două decenii, anotimpul rece a devenit din ce în ce mai blând, a declarat Roxana Bojariu, climatolog ANM. scrie cancan.ro