Romanii sunt printre cei mai buni la pescuit din Europa

Romanii au ajuns sa fie unii dintre cei mai buni pescari sportivi de crap, si nu zicem noi, ci o zic statisticile si ultimele clasamente de la Campionatele Mondiale de Pescuit la Crap. In ultimii ani echipa Romaniei s-a clasat pe podium si cu o mica nesansa nu au luat chiar medalia de aur.

Este pescuitul sportul la care perseveram ca natie?
Se pare ca da, pescuitul a devenit in ultimii ani un adevarat sport competitional si se ia in calcul sa fie introdus si la jocurile olimpice ca si sport olimpic. Avem in Romania foarte multi pescar priceputi, care practic au revolutionat pescuitul la crap.

Romanii tot mai educati si mai responsabili cu pescuitul si mediul
Facem progrese si se dovesc a fi chiar laudabile, tot mai multi romani constientizeaza impactul asupra mediului prin aruncarea de gunoaie. De asemenea, si eliberatul exemplarelor de pesti sub dimensiune a inceput sa fie o moda printre pescarii romani. Si asta se vede si prin refacerea faunei acvatice din Romania.

Utilizarea de accesorii si monturi care nu mai pun in pericol pestii
O alta actiune laudabila a pescarilor, este promovarea monturilor de pescuit care nu mai pun in pericol integritatea pestilor. Se foloseste din ce in ce mai des montura de tip “cu eliberare”, astfel, plumbul se elibereaza si pestele nu il poarta dupa el. Actiunea este promovata si de cei de la monturi pescuit, care prin campania lor au reusit sa comercializeze cat mai multe tipuri de monturi de acest fel.

Asa ca dragi prieteni, apucati-va de acest sport minunat, pescuitul. Este un hobby mai mult decat placut, care ofera relaxare, reintoarcere la natura, respect fata de vietatile acvatice, si chiar puteti sa va luati si membrii familiei in natura.