Autoritățile au făcut anunțul! Câte persoane vor avea voie într-o casă sau apartament de Crăciun și Revelion

România este aproape de deveni o zonă roșie din cauza numărului crescut de cazuri noi de coronavirus. Astăzi s-au înregistrat cifre record din toate punctele de vedere.

Autoritățile au luat noi măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronoavirus și îndeamnă populația să sesizeze organele de control dacă acestea sunt încălcate.

Raluca Turcan a făcut anunțul
“Dacă fac acasă cu 20 de oameni, este la limita regulii impuse de noi. Dacă fac deja cu 30 de oameni, atunci, dacă organele de control sunt sesizate, aplică amenzi. Aşa este în momentul de faţă decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, statuată prin hotărâre de guvern.

Este o practică, nu doar în România. Nu inventăm noi apa caldă şi nu sunt românii mai delaţionişti decât alţi cetăţeni din lumea aceasta. Şi în Germania şi în Elveţia unde sunt sesizate încălcări ale regulilor stabilite intervin organele de aplicare şi de respectare a legii. E ceva absolut firesc. Până la urmă noi suntem o comunitate şi funcţionăm într-o solidaritate din aceasta care transcede statutul social. Oamenii pot să sesizeze Poliţia, Poliţia aplică legea şi dorinţa noastră este, făcând publice acest măsuri şi pericolele care îi aşteaptă pe cei care încalcă legea, să creştem gradul de conformare”, a spus Raluca Turcan la Digi24.