Ludovic Orban, reactie vehementa dupa tragedia de la Piatra Neamt: ”Vinovatii vor fi trasi la raspundere”

Premierul Romaniei, Ludovic Orban, a tinut sa transmita condoleantetuturor familiilor victimelor care si-au pierdut viata in incendiul de la Spitalul Judetean din Piatra Neamt.

Mesajul lui Ludovic Orban

Ludovic Orban a facut o promisiune importanta pentru romani. Seful Executivului a postat pe retelele de socializare un mesaj prin care le-a spus romanilor ca este in doliu.

Premierul l-a laudat pe medicului erou care si-a riscat viata pentru pacientii care erau internati in sectia ATI a Spitalului Judetean din Piatra Neamt. De asemenea, Orban promite ca familiile victimelor vor primi tot sprijinul Guvernului.

„Traversam o noua tragedie care indoliaza intreaga Romanie. As dori, in primul rand, sa exprim condoleante familiilor indoliate. De asemenea, sunt cu sufletul alaturi de cei raniti si imi doresc sa se insanatoseasca cat mai repede, iar pentru medicul erou, care a dat dovada de un curaj si spirit de sacrificiu inegalabil, am un profund respect si m-am asigurat ca va primi cel mai bun tratament posibil pentru afectiunile sale.

Garantez familiilor victimelor intreg sprijinul Guvernului”, a mentionat premierul in mesajul postat.

Orban a mai spus ca celula de criza constituita la nivelul MAI a lucrat continuu ,,pentru a gasi cele mai bune solutii de tratament pentru victime”.

,,Vinovatii vor fi trasi la raspundere”

Premierul le-a promis romanilor ca vinovatii vor fi pedepsiti aspru pentru aceasta tragedie.

„Ministrul Sanatatii a ajuns la Neamt, la locul incidentului, in aproximativ doua ore de la producerea tragediei pentru a evalua situatia la fata locului. In timp ce va scriu aceste randuri, se efectueaza o investigatie, pentru a afla cauzele incendiului. Le promit romanilor ca vinovatii vor fi identificati si vor fi trasi la raspundere cu severitate”, a mai scris Orban in mesajul postat pe retelele de socializare.

Medicul erou a fost transportat cu ajutoul aeronavei militare la un spital din Belgia, dupa cum a anuntat chiar premierul.