Medicul Cristian Oancea, managerul spitalului “Victor Babes” din Timisoara, a tras un puternic semnal de alarma cu privire la situatia grava din sectiile ATI.
Acesta a marturisit ca spitalul nu mai are locuri pentru a trata toti pacientii. Doctorul a spus ca unitatea medicala a fost nevoita sa refuze un copil de 10 ani.
“Am refuzat un copil de 10 ani si mi s-a rupt sufletul pentru ca nu mai avem locuri”, a declarat medicul Cristian Oancea pentru Realitatea Plus.
Noi am refuzat astazi un copil de 10 ani din Arad si mi s-a rupt sufletul pentru ca nu mai avem locuri. Prin mediatizarea acestor cazuri incerc sa atrag atentia prin ce trecem. O sa ajungem sa fim niste actori la ce se intampla.
Nu mai avem forta resursei umane, ca paturile se pot suplimenta, dar un medic nu se formeaza peste noapte, necesita ani de zile.
Colegii mei efectiv au ajuns la capatul puterilor, iar cei care indeamna lumea sa nu poarte masca si sa ”gandeasca”. Indemn si eu: haideti sa gandim ce se intampla daca ni se infecteaza parintii.
Nu cred ca solutia de lockdown total este viabila. Nu a fost pozitiva la nivel social, in privinta locurilor de munca, horeca etc.
Cred ca solutia ar reprezenta-o carantinarea unor zone. Industria trebuie sa functioneze. Trebuie sa traim cu acest virus, purtand masca, respectand distanta si respectand igiena”, a mai spus Cristian Oancea
”E regretabil ca lideri de opinie sa faca afirmatii care sa duca la dezbinare. Fiecare viata conteaza si trebuie pretuita ca atare.
Exista curente de nonconformisti, acesti necredinciosi in virus, care circula peste tot in Europa. Sa nu uitam ca Romania are un sistem de sanatate fragil, nu ne putem compara cu sistemul din Franta, din Germania, din Italia.
Avem cateva spitale de prima linie, care sunt aceleasi de 9 luni de zile, sunt aceiasi medici, inclusiv medici rezidenti si le multumesc tuturor cadrelor medicale care au rezistat si rezista in continuare.
Uitati-va cat de repede se umplu paturile de Terapie Intensiva! Trebuie sa ne asteptam la saptamani sub presiune.
Pe paturile de terapie intensiva se da lupta intre viata si moarte. Ne asteptam la o lupta dura toamna aceasta. Speram la solidaritate. Sistemul sanitar nu va rezista, noi am facut omeneste tot ce este posibil”, a declarat Cristian Oancea.
Cat va mai dura pandemia
”Din punctul meu de vedere si din datele din literatura, doi ani poate sa dureze. Partea care ne sperie este ca nu dezvolti o imunitate care sa te protejeze. Cine a trecut prin infectie sa nu creada ca este imun, sa se protejeze in continuare”, a avertizat Oancea. scrie fabricatinromania