Cine este Traian Berbeceanu, noul prefect al Capitalei. Si-a cladit o imagine de luptator cu interlopii din vestul tarii.

Prefectul Capitalei a fost schimbat cu fostul comisar de politie Traian Berbeceanu. Acesta a fost sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Alba si a devenit cunoscut pentru anchetele impotriva interlopilor din vestul tarii. Berbeceanu a fost retinut si anchetat de DIICOT pentru ca ar fi sprijinit o grupare criminala.

Traian Berbeceanu a fost achitat de judecatorii cand au stabilit ca a fost victima unei inscenari.

Fostul Sef al Biroului de Combatere a Criminalitatii in Alba a luptat impotriva interlopilor din vestul tarii.

In urma anchetelor sale au fost desfintate retele periculoase de crima organizata.

In 2007, Berbeceanu, a fost declarat politistul anului. De numele sau se leaga dosare celebre, cum ar fi cel al bratarilor dacice sau al clanului mafiot “Spuma si Bibanul” care a cutremurat Deva anilor 2000. Printre cei retinuti atunci s-a numarat chiar si seful politiei din Deva.

Traian Berbeceanu mai are la activ si dosarul “Hidra”, cu peste 200 de persoane cercetate in afaceri de miliarde de lei cu fier vechi.

Totodata, acesta a prins si mai multi traficanti periculosi de droguri.

La inceputul anului 2013 a fost acuzat ca a sprijinit la randul sau anumite retele criminale. Traian Berbeceanu a negat acuzatiile. A fost insa arestat si judecat.

Inscenare facuta de DIICOT

Procurorii DNA au descoperit ca procurorul sef al DIICOT Alba, un politist si un fost procuror i-au inscenat totul, din razbunare. I-au facut lui Berbeceanu un dosar penal cu marturii mincinoase si au obtinut arestarea lui. Cei trei au fost condamnati intre timp.

Traian Berbeceanu a fost eliberat in 2018. Dupa eliberare s-a pensionat si a scris o carte. Acesta a descris conditiile din inchisoare.

“Langa usa metalica era o galeata de plastic, rosie, cu capac… mi s-a spus ca aceea era “toaleta”. Paturile din fier erau dotate cu niste saltele jegoase, complet uzate, urat mirositoare”.

Cartea sa, “Radiografia unei marsavii judiciare”, a devenit bestseller. Cartea a fost cumparata in zeci de mii de exemplare.

Fostul comisar a fost numit la sfarsitul anului trecut sef de cabinet al ministrului Afacerilor Interne, iar acum este prefectul Bucurestiului.

“Stimati salariati din cadrul prefecturii municipiului Baca… Bucuresti. Dragi invitati. Tuturor cetatenilor din municipiul Bucuresti, multa incredere ca va fi bine”, a spus Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne.

”Pentru a rezolva cu operativitate toate problemele care… ne vor provoca si ne vor… avea… Vor astepta o solutie din partea noastra. Va multumesc din tot sufletul, sunt emotionat si…”, a mentionat Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei.

Traian Berbeceanu a fost intrebat de jurnalisti daca a renuntat la pensia sa si ce-l recomanda pentru aceasta functie

”Nu am renuntat la pensie, pensia am dobandit-o in mod legal. Ma califica faptul ca sunt un om responsabil si ca am suficienta experienta in administratie”, a raspuns Traian Berbeceanu.