Romanii pot primit 35.000 de lei pentru a-si cumpara o masina noua. Care sunt conditiile

Familiile cu mai mult de 3 copii vor fi sprijinite de stat sa isi cumpere o masina noua. Mai multi deputati au propus un proiect de lege care prevede ca statul sa ofere familiilor cu cel putin 3 copii 35.000 de lei nerambursabili pentur a-si cumpara o masina cu 7 locuri.

Programul se va numi „Un autoturism pentru fiecare familie” si ar trebui sa intre in vigoare la data de 1 iulie 2020. Suma de 35.000 de lei semnifica aproximativ 25-30% din pretul de cumparare al unui autourism cu 7 locuri.

In expunerea de motive se arata ca „avand in vedere necesitatea adoptarii unor masuri urgente in vederea stimularii natalitatii pentru stoparea crizei demografice din Romania si totodata necesitatea stimularii achizitionarii unor autovehicule noi de minimum 7 locuri, mai putin poluante, se impune adoptarea programului, care vizeaza facilitarea accesului persoanelor fizice care au in intretinere/ingrijire 3 sau mai multi copii, la finantari nerambursabile pentru achizitionarea de autoturisme noi cu poluare redusa EURO5 sau EURO6”.

Se pare ca deputatii UDMR care au venit cu aceasta idee iau in considerare si nevoile familiilor care au in ingrijire copii cu nevoie speciale, precum cei care necesita scaune cu rotile, carje, etc.

„Importanta achizitionarii unei masini noi este punctul de baza al programului intrucat acestea sunt construite conform ultimelor standarde de siguranta, ceea ce in viata unei familii reprezinta cel mai important criteriu in alegerea unei masini. Luand in considerare ca pretul unui astfel de autovehicul este unul destul de ridicat, finantarea acordata de maxim. 35.000 lei de catre stat vine in ajutorul a numeroase familii, creand astfel nu doar confort ci si accesibilitate”.