De o lună am o aventură cu un coleg de serviciu. Problema e că eu am 20 de ani, iar el 40

Dragă Adela,

Nu ştiu cum să încep… Probabil ar trebui să încep cu începutul… De aproape un an de zile muncesc şi de ceva timp mai bine spus de vreo luna trăiesc o aventură cu un coleg. Nimic neînregulă până aici.

Problema e că eu am 20 şi de ani… el are 40 şi de ani şi, pe lângă asta, el are o familie, însemnând o soţie şi 2 copii. Și eu am o relaţie de ceva ani… „Relaţia noastră ” până acum e doar în stadiul de a ne furişa să ne sărutăm, să ne spunem cât de mult ne dorim şi cam atât.

Frica mea cea mai mare e că o să mă îndrăgostesc de el şi sunt conştientă că el nu îşi va părăsi familia să fie cu mine, nici nu i-am cerut aşa ceva şi nici nu o voi face. Dar mai e ceva – ştiu că pe lângă mine şi soţia lui mai sunt şi altele. Dar totuşi îl doresc, îmi doresc să fiu cu el, dar nici nu vreau să sufăr, pentru că sunt genul de persoană care se ataşează foarte repede şi pune suflet la fel de repede. Nu ştiu cum aş putea să scap din situaţia asta, mai ales că la muncă ne vedem zilnic şi, când ne vedem, tot corpul îmi vibrează. Pentru el am trecut şi peste orgoliul meu. Nu aş vrea să fac o prostie din care să fiu tot eu cea rănită. Ce mă poţi sfătui? Mulţumesc!

Adela răspunde:

Draga mea,
Așadar, te-ai îndrăgostit de Don Juan! Are și familie acasă – la care nu va renunța – are și nu se știe câte amante… și tu tot vibrezi. Evident, ai două posibilități: să dai curs acestei atracții teribile sau să te abții. Dacă te lași, povestea va dura o vreme după care, într-un fel sau altul, va trebui să se încheie. De ce?

Pentru că, după ce te va cuceri se va liniști și își va aminti de nevastă, precum și de latura lui de cuceritor. Cel mai probabil, va dori ceva nou. Există și o minusculă probabilitate să te iubească cu adevărat și să-și dorească să lase totul pentru tine. Dacă ar face asta, te vei trezi cu un iubit cu 20 de ani mai în vârstă decât tine care deocamdată este în putere dar, cu trecerea anilor, nu va mai putea ține pasul cu tine. Plus că va fi veșnic legat de fosta nevasă prin cei doi copii ai lor. Ce câștigi dacă dai curs atracției?

Experiență, niște amintiri frumoase și – eventual, dacă îți faci iluzii – o dezamăgire. Dacă crezi că merită toate acestea, dă-i înainte. Dacă nu, atunci nu te repezi. E de ajuns să aștepți fără să faci nimic pentru ca atracția să se potolească după o vreme. Este doar o stare care trece prin tine, la fel cum trec și atâtea altele. Privește-o cu atenție ca un martor și, în cele din urmă, se va potoli.
Depinde numai de tine ce fel de viață îți dorești. Dacă ești genul aventuros, nu o să suferi doar pentru că ai vrut să-l cunoști mai îndeaproape pe acest om. Dacă îți dorești stabilitate și o relație profundă, poate e mai bine să-ți vezi de treaba ta, chiar să pleci cât mai departe de el. Nu e acesta singurul job care există pe lume.