Boala care o chinuia pe Mioara Roman. Doctorii au diagnosticat-o greșit: „Nu se simțea bine din cauza tratamentului”

Mioara Roman a murit în noaptea de joi spre vineri, 22 spre 23 februarie 2024, în jurul orei 01:00. Mama Oanei Roman se afla internată de luni bune la un azil din Snagov.

Mama Oanei Roman, Mioara, a decedat la vârsta de 83 de ani. A suferit un stop cardio-respirator în azilul unde era internată de ceva timp. În ultimii ani, Mioara Roman a stat mai mult prin spitale și a dus o luptă mare cu afecțiunile medicale care i-au măcinat sănătatea.

Fiicele sale, Catinca și Oana, au vorbit despre problemele de sănătate pe care le-a avut Mioara Roman.

„A primit un diagnostic greșit, asta a fost ideea. De fapt, avea sindrom parkinsonian, plus încă niște mici probleme.

Și sigur că tratamentul era pentru Parkinson așa că, dacă vă aduceți aminte momentele acelea în care ea nu se simțea prea bine, erau din cauza tratamentului în cea mai mare parte”, mărturisea Catinca Roman, la Antena Stars.

Se confrunta și cu degenerarea neuronală

Oana Roman explica că degenerările neuronale în cazul mamei sale nu încetau, iar starea ei generală se degrada tot mai mult.

Deși a trecut printr-o serie de ședințe de fizioterapie și kinetoterapie, Mioara Roman nu se simțea deloc bine.

„Degenerările neuronale nu stau pe loc și nici nu dau înapoi. Facem tot ce putem să le ținem pe loc. Are niște probleme care țin de partea neuronală. Îi afectează starea generală, nu mai e activă, conectată la toate lucrurile. Nu mai e așa rapidă în a înțelege.

A făcut o serie de mici accidente vasculare. Are o pareză la mâna dreaptă. Are nevoie de îngrijiri speciale. Trebuie să facă kinetoterapie, are nevoie de ajutor, nu mai poate să își miște mâna dreaptă deloc. A învățat să mănânce cu stânga”, povestea și Oana Roman.