Catinca Roman, dezvăluiri despre relația dintre Mioara și Petre Roman: „Certuri, o tensiune permanentă în casă”

Catinca Roman (55 de ani) a vorbit deschis și sincer despre copilăria ei, despre relația dintre Mioara și Petre Roman, precum și despre depresia ascunsă care i s-a declanșat după decesul tatălui ei, Iosif Zilahy, care s-a stins din viață în septembrie 2022, la vârsta de 90 de ani. Invitată în emisiunea „La Măruță”, în iulie 2023, fiica Mioarei Roman a făcut dezvăluiri neștiute despre căsnicia Mioarei și a lui Petre Roman.

Catinca Roman, despre relația dintre Petre Roman și Mioara Roman: „Nu este ușor, ca femeie, să fii aruncată la gunoi”
Părinții Catincăi, Mioara și Iosif, au fost căsătoriți timp de 12 ani. La momentul despărțirii lor, Catinca avea doar 7 luni. Într-un interviu recent, Catinca a mărturisit că a fost mai apropiată de familia tatălui ei, decât de cea a mamei.

„Mama cu Petre au avut o relație destul de tumultoasă de la început până la sfârșit. Certuri, o tensiune permanentă în casă. Cred că mi-a lipsit manifestarea dragostei. Nu-mi aduc aminte să se fi pronunțat aceste cuvinte: «Te iubesc!»; «Mi-e dor de tine!». Eu în copilărie mă simțeam neiubită”, a declarat Catinca Roman, în emisiunea „La Mărută”.

Deși nu au avut o relație atât de apropiată pe cât și-ar fi dorit, Catinca spune că mama ei înseamnă foarte mult pentru ea. „Mama înseamnă foarte mult pentru mine, cu toate că n-am avut o relație foarte apropiată. Nu s-a creat legătura, relația mamă-fiică, deloc. Nu am o explicație. O iubesc și o respect și cu siguranță când nu va mai fi o să sufăr foarte tare, însă nu există acea conexiune”, a declarat îndurerată.

Mioara Roman a fost diagnosticată cu Parkinson, afecțiune caracterizată prin distrugerea neuronilor producători de dopamină – un neurotransmițător extrem de important în realizarea mișcărilor. Întrebată de reporter ce a simțit când mama ei a fost diagnosticată, Catinca a mărturisit că nu a fost surprinsă.

Catinca Roman se aștepta la diagnosticul Mioarei Roman: „E dificil să ai o mamă depresivă”
„Într-un fel mă așteptam pentru că a avut o viață extrem de grea din multe puncte de vedere. S-a consumat foarte mult. A fost supusă la foarte multe șocuri, stresuri. Nu este ușor, ca femeie, să fii aruncată la gunoi. Sună dur, dar așa a fost ea aruncată la gunoi după 34 de ani de căsătorie. Tristețea și supărarea aceea vedeam că nu o să treacă, deși am încercat să trag de ea să iasă din stările alea. E dificil să ai o mamă depresivă. Așa a fost toată viața. Nu a fost băgată în seamă, luată în serios. Nu s-a tratat așa cum ar fi trebuit, la un specialist”, a mai declarat Catinca Roman.

În continuarea discuției, creatoarea de modă a mărturisit că îl învinuiește pe Petre Roman că nu a sprijinit-o pe mama ei.

„N-a ajutat-o. De aici și supărarea și indiferența mea față de el. Nu e vorba că au fost căsătoriți și el rămâne obligat pe viață față de ea. Noi toți am fost orbiți de personajul fermecător în aparență, deștept cu adevărat, cultivat cu adevărat, și nu ne-am dat seama că acolo exista o lipsă de empatie care se apropie de patologic”, a mai spus Catinca Roman.