Cutremur după cutremur! Unde s-a zguduit din nou pământul. Alertă de ultimă oră

Luni, pe data de 13 martie, în jurul orei 9:00, a avut loc un nou cutremur în Turcia. Acesta a avut o magnitudine de 4,0 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 10 kilometri, în provincia Adana, din zona central-sudică a țării.

La ora 4:00, s-a mai înregistrat un seism de 3,6 grade pe scara Richter. Acesta a avut loc în provincia Bolu, din vestul Turciei.

Totodată, în provincia Kahramanmaraș, a avut loc un alt cutremur cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter la o adâncime de 10 kilometri.

Vă reamintim că vineri seară, 10 martie, la ora 21:43 (ora României), a mai avut loc un seism în Turcia. Acesta a avut magnitudinea de 3,9 grade pe scara Richter și s-a produs la o adâncime de 5 km, în apropierea următoarelor oraşe: 51 km S-V de Malatya și 11 km N-V de Doğanşehir, potrivit informațiilor transmise de Centrul Seismologic Euro-Mediteranean.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a transmis că în cursul zilei de vineri a avut loc un nou cutremur în partea centrală a Turciei.

Seismul a avut loc la ora 04:28:17, ora locală a României, și a avut o magnitudine de 5,1 grade pe scara Richter, la o adâncime de 10 kilometri. Cutremurul a avut loc la 27km V de Kayseri, 42km E de Nevsehir, 96km NE de Nigde, 98km SE de Kirsehir.

A avut loc un cutremur și în Columbia
Tot vineri, 10 martie 2023, a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 5,4 grade pe scara Richter. Seismul a avut loc în nordul Columbiei, la o adâncime de 160 de kilometri, la aproximativ 44 de kilometri sud-est de municipalitatea Floridablanca și la aproximativ 11 kilometri nord-est de orașul Curiti.

Potrivit martorilor din zonele afectate, cutremurul a durat mult timp, provocând mișcarea clădirilor și trezirea oamenilor din somn. Inițial, nu au fost raportate pagube semnificative la nivelul infrastructurii și nici persoane rănite, notează agenția de presă Baha.

Două seisme au avut loc în Italia săptămâna trecută
Joi, 9 martie 2023, două cutremure puternice au zguduit o regiune din centrul Italiei, în apropiere de orașul Perugia. Un cutremur a avut magnitudinea de 4,4 grade pe scara Richter și alt cutremur a avut magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter.

Un raport inițial al Centrului Seismologic European-Mediteranean a anunțat că a fost un cutremur cu magnitudinea de 5 grade pe scara Richter, dar autoritățile italiene l-au evaluat la 4,4 grade și au precizat că epicentrul a fost în orașul Umbertide, la nord-est de Perugia.

Localnicii s-au grăbit să iasă în stradă după ce cutremurul a fost resimțit, a anunțat primarul din Umbertide, pentru agenția italiană de știri ANSA.