Accident feroviar în Teleorman | Trenul IR 1822 a frânat de urgență pentru a evita coliziunea cu un marfar deraiat | A fost activat planul roșu

Un accident feroviar a avut loc în această dimineață în județul Teleorman.

Cel puțin 35 de persoane au fost rănite după ce mecanicul unui tren de marfă a frânat pentru a evita ciocnirea cu o garnitură de marfă care deraiase între localitățile Măldăeni şi Roșiorii de Vede, transmite Antena 3 CNN.

Mai multe ambulanțe au fost trimise la fața locului.

Dintre răniți, trei au fost transportați la spital și alți 10 au primit îngrijiri la fața locului.

A fost activat planul roșu de intervenție în urma incidentului.

„Salvatorii au ajuns în zonă cu peste 20 de ambulanțe și echipaje de descarcerare. 10 persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului iar trei au fost transportate la spital.

Trenul IR (InterRegio) 1822 care circula pe ruta Arad – București a fost nevoit să frâneze de urgență atunci când a constatat că pe calea de rulare se află un marfar deraiat transportat autoturisme spre portul Constanța.

Responsabilii feroviari spun că este posibil să apară mai multe întârzieri în urma accidentului de azi dimineață”, a transmis corespondentul Antena 3 CNN Delia Bulgaru.

„A avut loc o frânare de urgență. Nu a existat impact cu trenul deraiat. S-a activat planul roșu de intervenție, fiind vorba de un tren cu foarte mulți pasageri. Au fost trimise la fața locului mai multe autospeciale de intervenție.

Între răniții transportați la spital se află un bărbat de 46 de ani și o femeie de 30 de ani, bărbatul având traumatism cranio-facial iar femeia, traumatisme minore.

Aproximativ 200 de persoane – pasagerii trenului – urmau să fie transportați cu microbuze în stația Roșiorii de Vede pentru a fi preluați de un tren pus la dispoziție de CFR”, a declarat, la rândul său, reprezentantul ISU Teleorman, Adrian Dragomir.