Dacă tot suntem în post, de ce să renunțăm la dulce? Haideți să ne bucurăm împreună de aceasta rețetă minunată…
Ingrediente pentru blat:
un pahar de zahăr
2 pahare de făină
un pahar de apă
3 linguri de cacao
3 linguri de miere
o lingură rasă de nucă de cocos
1/2 pliculeț praf de copt
2 linguri de rom
coaja de lămâie
Ingrediente pentru cremă:
un pachet de margarină
o jumătate de borcan de miere
6 lingurițe pline de ness
2 lingurițe de apă caldă
o lingură de rom
glazură de caramel
Mod de preparare blat:
Vom amesteca, cu mixerul, toate ingredientele de la categoria: „pentru blat” împreună până va rezulta un aluat ușor moale.
Aluatul îl vom pune într-o tavă mică, tapetată cu hârtie de copt. Vom adăuga deasupra sa, stafidele îmbibate in rom, ușor pe toată suprafața.
Dăm la cuptorul preîncălzit la 190 grade celsius, aproximativ 20-25 de minute. După care vom verifica dacă este sau nu gata și îl vom lăsa la răcit în tavă. Între timp ne vom ocupa de cremă.
Mod de preparare cremă:
Vom amesteca într-un bol margarina cu puțină miere și cele 2 lingurițe de ness (nesul îl adăugați opțional,doar dacă doriți) până când compoziția va căpăta o textură cremoasă.
Restul de ness îl vom dizolva separat în cele 2 lingurițe de apă caldă. Atenție vom adăuga în continuare ingredientele în cremă puțin câte puțin, exact ca la maioneză (să nu se taie, în aceeași direcție vom amesteca). Vom adăuga când puțin ness topit în apă, când miere în cremă până când aceasta va avea un gust dulce-amărui plăcut. Ultimul ingredient adăugat aici este lingura de rom. Crema este gata!
Între timp vom pregăti și glazura, care se face conform indicațiilor de pe plic. (amestecând conținutul plicului cu 3 lingurițe de apă rece).
Mod de preparare prăjitură:
Vom lua blatul răcit și vom întinde crema rezultată deasupra, după care continuăm la fel cu glazura.
Prăjitura este gata. Poftă bună!