Doliu in lumea sportului din Romania. Fostul campion suferea de o boala crunta

Rudel Obreja, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, a murit azi, la varsta de 57 de ani.

Obreja suferea de cancer si fusese eliberat din inchisoare in urma cu cateva luni pentru a se putea trata.

„Drum lin, Rudel Obreja! Fostul campion dinamovist Rudel Obreja s-a stins astazi din viata, la varsta de 57 de ani. Anuntul a fost facut de familia sa”, a comunicat CS Dinamo.

„Cu adanca durere in suflet, anuntam trecerea in nefiinta a fostului om de box Rudel Obreja. Drum lin printre stele, drag prieten! Bunul Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!”, a scris pe Facebook si viceresedintele Ligii Profesioniste de Box din Romania, Plosca Viorel.

Nascut pe 6 august 1965, la Galati, Obreja a fost medaliat cu bronz la Campionatul Mondialul din 1989 si cu argint la Europeanul din 1989. De asemenea, a fost multiplu castigator al Centurii de Aur si al titlului national.

Obreja fusese condamnat in 2018 la 5 ani de inchisoare in dosarul „Gala Bute”.

Ce au scris in raport medicii care l-au consultat in penitenciar.
Rudel Obreja a slabit 20 de kilograme in 4 luni

Obreja a pierdut 20 de kilograme in timpul detentiei (aprilie – august 2022), din care 4 kilograme in ultimele 2 saptamani petrecute dupa gratii, a aratat avocatul fostului sef al federatiei de box, conform motivarii judecatorilor.

”Arata ca petentul a pierdut in greutate 20 de kg asa cum este specificat in raportul de expertiza medico-legala, rectificand astfel ceea ce a sustinut la termenul anterior, cand a mentionat ca a pierdut 16 kg, apreciind ca pierderea in greutate atat de dramatica se intampla pentru ca organismul petentului nu mai poate sa asimileze substantele nutritive din mancare, dar si faptului ca, in spital, alimentele primite nu sunt in concordanta cu dieta pe care petentul trebuie sa o respecte”, se arata in motivarea instantei, consultata de FANATIK.

Avocat: Lui Obreja i-au fost administrate 3 injectii cu morfina intr-o singura zi
Aparatorul lui Obreja a mai aratat ca acesta avea dureri ”peste media de suportabilitate” si ca ii era administrata zilnic morfina. In data de 17 iulie 2022, medicii din penitenciar i-au administrat de 3 ori morfina in aceeasi zi.

”Arata ca petentul are dureri peste media de suportabilitate, fiindu-i administrata morfina zilnic, in data de 17.07.2022 i-a fost administrata chiar de 3 ori, mai mult, inrautatirea starii de sanatate are loc aproape instantaneu, ori in aceste conditii, in cazul in care el se va afla in penitenciar, procedura pe care trebuie sa o urmeze pentru a beneficia de servicii medicale, este una greoaie, ceea ce ar putea duce la consecinte tragice pentru acesta”, se arata in documentul de motivare.

In plus, a aratat avocatul, Obreja suferea de insomnie si nu putea adormi decat daca lua pastile, lucru mentionat si in raportul medicului psihiatru, care a concluzionat ca acesta are nevoie de ”medierea zilnica a familiei”.

Efectele chimioterapiei nu puteau fi tratate in penitenciar
De asemenea, avocatul a aratat ca efectele chimioterapiei pot fi devastatoare si imposibil de gestionat in interiorul penitenciarului.

”Arata ca efectele chimioterapiei sunt numeroase, printre care, afectarea plamanilor, a tiroidei, pe langa metastazele identificate, existand riscul ridicat de infectie, toate aceste simptome neputand fi tratate in penitenciar. In concluzie, solicita admiterea cererii pentru ca petentul sa aiba acces la un tratament adecvat, la un medic nutritionist si un psihoterapeut, iar in toata aceasta perioada dificila sa poata avea alaturi si sa traiasca cu demnitate”, a mai aratat avocatul lui Obreja.