A murit Rudel Obreja, după o luptă cu o boală nemiloasă

Rudel Obreja a murit la vârsta de 57 de ani, după o luptă cu o boală nemiloasă. Anunțul trist că fostul președinte al Federației Române de Box s-a stins din viață a fost făcut în cursul zilei de duminică, 12 martie 2023.

Este zi de doliu în lumea boxului românesc. Rudel Obreja, fost campion și fost Președinte al Federației Române de Box s-a stins din viață la vârsta de 57 de ani, după o luptă cu o boală cumplită. Anunțul trist a fost făcut pe grupul „Liga profesionistă de box din România”: „Cu adâncă durere în suflet anunțăm trecerea în neființă a fostului mare om de box Rudel Obreja. Drum lin printre stele, drag prieten! Bunul Dumnezeu să te odihnească în pace!”.

Rudel Obreja a fost eliberat din închisoare, anul trecut, pentru a se trata de cancer

În vara lui 2022, Rudel Obreja a fost eliberat din închisoare, pentru o perioadă de trei luni, pentru a se trata de cancer, o boală care i-a măcinat, într-un final, organismul. Bărbatul avea de ispășit o pedeapsă de cinci ani în spatele gratiilor, după ce a fost condamnat pentru evaziune fiscală. Era vizat în dosarul „Gala Bute”.

În iulie 2022, Rudel Obreja anunța faptul că suferă de cancer cu metastaze, motiv pentru care i s-a întrerupt, timp de câteva luni, executarea pedepsei. Începuse demersurile medicale și declara faptul că avea nevoie de „tratament în condiții umane”.

Mesajul a fost notat pe Facebook, la momentul respectiv: „Am nevoie de tratament în condiţii umane, de grija medicilor şi a familiei mele, extrem de importante în contextul actual şi iată de ce: stau într-un salon de spital, aproape tot timpul cu perfuzii, care-mi atenuează durerile crunte; sunt păzit de gardieni în salon, corp la corp, zi şi noapte; nu am telefon, doar cinci vizite pe lună ale soţiei, deci nu am capacitatea de mişcare pentru a începe tratament sau operaţie chirurgicală. Cer să mi se recunoască dreptul conferit de lege al întreruperii executării pedepsei, pentru a începe demersurile medicale în România sau în străinătate! Vreau să trăiesc! Dar pentru asta am nevoie de proceduri”.

Ultimul mesaj transmis de Rudel Obreja a avut loc la finalul anului trecut, în ziua de Crăciun. Atunci, fostul campion a scris: „Astăzi, Iisus Hristos s-a așezat cu fiecare dintre noi la masă. Să-L păstrăm în inimile noastre! Crăciun fericit și liniștit tuturor creștinilor! Doamne, ocrotește România”.