În ce stare se află cei trei români implicați în accidentul din Ungaria, provocat de o furtună de praf. 37 de mașini s-au ciocnit: „Vin nori foarte, foarte denşi şi nu se vede nimic”

O furtună de praf din Ungaria a provocat un accident de proporții, în urma căruia, peste 30 de persoane au fost rănite, printre care și trei români și aproximativ 40 de vehicule au fost avariate. Furtuna de praf a făcut ca vizibilitatea să scadă puternic.

O furtună de praf din Ungaria a făcut prăpăd pe autostrada M1: 30 de persoane rănite, dintre care trei români și 37 de mașini ciocnite în lanț.

Românii, dar și celelalte persoane implicate, au ajuns la o unitate medicală, pentru a primi îngrijirile necesare.

Trei români, implicați în accidentul din Ungaria, cauzat de o furtună de nisip

După ce 37 de mașini s-au ciocnit în lanț, un incendiu puternic a izbucnit, iar mai multe mașini s-au făcut scrum, aproximativ jumătate dintre ele. Fumul negru și gros se vedea de la km distanță.

Accidentul a avut loc, ieri, 11 martie, în jurul orei 14:30, pe autostrada M1, pe tronsonul 26 al acesteia, la ieșirea din Budapesta. Carambolul s-a produs din cauza unei furtuni de praf care a scăzut vizibilitatea aproape la maximum.

Trei români se numără printre victimele accidentului, iar unul dintre ei este la spital, în stare gravă. Ambasada României la Budapesta discută cu autoritățile locale, dar și cu membrii familiilor celor trei români.
De asemenea, identificarea acestora se va face imediat după ce vor primi toate îngrijirile medicale necesare.

„Incendiu foarte puternic pe M1. Ard câteva maşini mici, a luat foc şi autostrada. Camioane fărmate. Totul e blocat aici.

Acesta a fost carambol din cauza prafului”, a povestit unul dintre martorii care filma.

Un camion ajuns pe contrasens a fost cel care a declanșat accidentul

Un camion ar fi deviat de pe sensul său de mers, ar fi ajuns pe banda cealaltă, pe contrasens, unde s-a ciocnit violent cu mai multe mașini. Un alt martor a precizat că vântul puternic aduce praful de pe pe câmp.

„E un vânt, foarte tare bate din lateral şi aduce praful de pe câmp. Nu e semănat, nu e nimic, doar arat şi vin nori foarte, foarte denşi de praf şi nu se vede nimic şi probabil au frânat şi vă daţi seama că la ce viteză circulă pe aici pe autostradă…”.

La fața locului, s-au deplasat zeci de echipaje de pompieri, de polițiști, de medici, iar zeci de victime au fost transportate la unitățile medicale cu ajutorul elicopterelor. Ajutoarele au venit într-un timp foarte scurt, în timp ce oamenii își priveau neputincioși mașinile cum se fac scrum.

„Sunt foarte multe victime. Sunt 2 elicoptere, cred că vreo 7-8 salvări. Este plin de poliţie, vreo 4 maşini din alea de descarcerări mari de la pompieri. Să ştiţi că au venit într-un timp foarte scurt”, a mai declarat un alt martor.