Ingrediente necesare:
200 g făină
60 ml ulei
4 banane bine coapte
100 g zahăr
100 g nucă tocată cu cuțitul ( nu foarte mărunt )
Esență de vanilie după gust
1 praf de sare
1 linguriță praf de copt
Jumătate linguriță bicarbonat de sodiu
Mod de preparare:
Într-un bol, pisăm bananele bine cu o furculiță, după care adăugăm uleiul și esența de vanilie și amestecăm până la omogenizare.
Într-un bol separat, amestecăm bine ingredientele uscate: făina cu zahărul, cu praful de copt, cu sarea și cu bicarbonatul. Încorporăm ingredientele uscate în cele umede, iar la final adăugăm și nucile tocate.
Tapetăm cu hârtie de copt ( sau cu ulei și făină ) o tavă de chec și transferăm compoziția în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade celsius pentru aproximativ 50 de minute sau până checul trece testul cu scobitoarea și se rumenește frumos.
Savurați cu poftă! Poftă bună!