Prajitura rapida si delicioasa din crema si biscuiti – Reteta foarte foarte simpla

Cand am pofta de ceva dulce, fac rapid un tort de biscuiti. Mi se pare delicios si foarte usor de facut.

INGREDIENTE

Pentru o tava de 23×23: 60 de biscuiti Petit Beurre

Crema:

1 l lapte

5 galbenusuri

7 linguri de zahar brun sau tos

6 linguri amidon

esenta de vanilie

Decor (optional):

ciocolata razuita

capsuni

Cum se prepara?

Crema: Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu zaharul (zahar puteti pune dupa gust), pana cand acesta din urma se topeste. Adaugam 2-3 linguri de lapte si amidonul si amestecam pana cand amidonul este incorporat complet. Adaugam restul de lapte si dam craticioara pe foc mic. Amestecam incontinuu cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. Inchidem focul si adaugam esenta de vanilie. Lasam crema sa se raceasca, apoi asamblam tortul.

Asamblare:

Inr-o tava patrata sau dreptunghiulara (eu am avut una patrata de 23×23) imbracata cu folie alimentara, punem un strat de biscuiti(daca aveti altfel de biscuiti, cum sunt cei populari, ii puteti insiropa cu putin lapte, eu i-am lasat asa si s-au inmuiat destul de bine de la crema), peste biscuiti adaugam un strat subtire de crema, apoi peste crema inca un strat de biscuiti si inca unul de crema.

Continuam asa pana cand terminam biscuitii si crema. Mie mi-au iesit 5 straturi de biscuiti si 4 de crema. Dam tava la frigider pentru cateva ore, apoi rasturnam tortul pe un platou. Decorul va apartine.