VIDEO. O ploaie cu viermi uriași a creat panică pe o stradă aglomerată

Un videoclip devenit viral pe rețelele de socializare arată o stradă întreagă acoperită cu viermi, care pară fie împrăștiați peste mașini.

Un oraș din China trebuie să o cheme de urgență pe Rihanna pentru a aduce umbrele trecătorilor speriați de un fenomen neobișnuit al naturii, scrie NY Post.

Rezidenților din provincia chineză Liaoning li s-a spus să se adăpostească de urgență după ce părea că începe să plouă cu viermi.

Cel puțin asta susține un videoclip viral care a arătat că zona era acoperită cu mici viermi, care au fost împrăștiați peste mașini.

Videoclipul i-a arătat pe trecătorii din zonă folosind umbrele în timp ce trec destul de îngrijorați pe lângă mașinile pline de viermi sau ceva asemănător.

Nu ar fi prima dată când ploile aduse de furtuni puternice fac să cadă pe sol sau pe asfaltul orașelor lăcuste, broscuțe sau alte animale de mici dimensiuni.

Care este principala explicație pentru „ploaia de viermi”

În timp ce cauza calamității creaturii vâscoase nu a fost încă descoperită, revista științifică Mother Nature Network a sugerat că animalele au fost aruncate după ce au fost măturate de vânturile puternice.

De asemenea, publicația științifică a menționat că acest tip de apariție se întâmplă după o furtună puternică, atunci când insectele sunt prinse într-un vârtej.

O altă teorie a sugerat că viermii erau de fapt… flori de plop- un arbore ale cărui flori seamănă cu mici animale zgribulite.

Comentatorii videoclipului de pe TikTok au fost uimiți de problema cu care se confruntă orașul chinezesc, o persoană afirmând: „Aceștia nu sunt viermi sau animale, ci tulpini de flori aruncate din copaci”.

Altcineva a susținut că videoclipul este fals și că arăta ca o farsă pusă la cale pentru click-uri pe internet.

„Fenomene ciudate”, a adăugat un utilizator, iar altul a spus: „Dacă m-aș fi ocupat de afaceri într-o zi obișnuită în China și ar începe să plouă viermi, pur și simplu aș muri de frică”

Potrivit NY Post, un eveniment ciudat similar a avut loc în decembrie anul trecut, când se credea că iguanele ar putea ploua din copaci din Florida din cauza temperaturilor mai scăzute.

„Animalele amorțesc sau devin imobili atunci când temperatura scade mult”, a explicat meteorologul WFTV Brian Shields pe Twitter iarna trecută. „Par să cadă morți din copaci, dar nu sunt morți, sunt vii”.

Incidentul nu este neobișnuit atunci când vremea mai rece lovește Florida. Când temperaturile scad, reptilele devin rigide și se prăbușesc la pământ.