O tânără de 20 de ani din Neamț, studentă la Geografie, A MURIT în timpul micului dejun. Ce au descoperit medicii legiști

Diana Farcaș a murit la vârsta de 20 de ani, într-un mod de-a dreptul șocant. Tânăra s-a înecat în timp ce mânca lapte cu fulgi de ovăz. Familia și toți cei apropiați nu-și pot reveni din șoc. Diana era studentă, în ultimul an, la Facultatea de Geografie din Iași.

Totul s-a întâmplat pe data de 7 martie 2023, în locuința tinerei.

Mama ei a descoperit-o fără suflare în propria cameră, unde îi adusese micul dejun, conform informațiilor obținute de bzi.ro. În momentul în care femeia a descoperit că fiica sa nu mai respira, a sunat imediat la numărul unic de urgență 112, iar un echipaj medical a ajuns de îndată la locul faptei.

Cu toate acestea, după numeroase manevre de resuscitare, medicii nu au mai putut face nimic. Tânăra și-a pierdut viața în propria sa cameră, iar pierderea sa a fost resimțită profund de întreaga comunitate.

„La data de 7 martie a anului curent, în jurul orei 12.00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Sagna au fost sesizați prin apel de urgență, cu privire la faptul că, în localitatea Doljești, cadrele medicale de pe ambulanță au constatat decesul unei tinere de 20 de ani, din Doljești. Corpul acesteia a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Neamț, în vederea efectuării necropsiei. Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă. Mama ei a găsit-o în cameră, în jurul orei 10.30”, a declarat Ramona Ciofu, purtător de cuvânt al IPJ Neamț, conform sursei citate.

Surse apropiate susțin că, în cavitatea bucală și pe căile respiratorii, i s-au găsit cereale. Ulterior, mama sa a anunțat reprezentanții universității, care au transmis imediat un mesaj de condoleanțe.

A murit după ce a mâncat lapte cu cereale
Vestea morții sale a fost dată de mama acesteia. Pe data de 8 martie 2023, mama tinerei studente a anunțat oficialii Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași cu privire la decesul fetei. Vestea tragică a fost primită cu tristețe și durere de către comunitatea studențească, care și-a exprimat sentimentele pe rețelele de socializare, postând numeroase mesaje de condoleanțe și regret.

„Cu durere în suflet, vă anunțăm că a trecut în neființă studenta noastră de la specializarea Geografia Turismului, anul 3, Farcaş Diana Andreea. Transmitem condoleanțe familiei, prietenilor, colegilor și tuturor celor care i-au fost aproape”, au scris reprezentanții UAIC.

Tânăra va fi înmormântată sâmbătă, 11 martie, la ora 11, în satul Rotunda, comuna Doljești, județul Neamț.