Rețetă de post – Musaca de casă cu cartofi și ciuperci – Rețetă ușoară și gustoasă, apetisantă și savuroasă

Musacaua este mâncarea mea preferată însă în timpul postului nu pot găti varianta clasică ce conține și carne așa că apelez la rețeta de post – musaca cu ciuperci și cartofi – vă asigur că este un deliciu…

Ingrediente:

500 gr cartofi
500 gr ciuperci
2 cepe, 1 morcov, 50 gr margarină, 3 linguri bulion
Sare, piper, 4 linguri de ulei, mărar și pătrunjel

Mod de preparare:

Curățăm cartofii, îi tăiem cuburi și îi punem la fiert – când sunt fierți, adăugăm margarina, condimentăm cu sare și piper și îi facem piure.

Călim ceapa și morcovul iar când ceapa devine transparentă, adăugăm ciupercile tăiate cubulețe – se pune apă și se lasă la fiert

Când apa a scăzut, dăm toată compoziția prin blender sau prin mașina de tocat carne
Condimentăm cu sare și piper, se adaugă bulionul și verdeața tocată mărunt

Într-o tavă unsă cu ulei sau margarină se pune un strat de cartofi – unul de ciuperci – se repetă până la ultimul strat ce trebuie să fie de cartofi

Se bagă la cuptor pentru 30 de minute la 180 grade sau până când prinde o culoare aurie

Rețeta se poate prepara și cu felii de cartofi – cartofii se fierb in coajă și mai apoi se taie felii. La final se poate adăugă putin cașcaval vegetal ras…

Pofta buna!