Musacaua este mâncarea mea preferată însă în timpul postului nu pot găti varianta clasică ce conține și carne așa că apelez la rețeta de post – musaca cu ciuperci și cartofi – vă asigur că este un deliciu…
Ingrediente:
500 gr cartofi
500 gr ciuperci
2 cepe, 1 morcov, 50 gr margarină, 3 linguri bulion
Sare, piper, 4 linguri de ulei, mărar și pătrunjel
Mod de preparare:
Curățăm cartofii, îi tăiem cuburi și îi punem la fiert – când sunt fierți, adăugăm margarina, condimentăm cu sare și piper și îi facem piure.
Călim ceapa și morcovul iar când ceapa devine transparentă, adăugăm ciupercile tăiate cubulețe – se pune apă și se lasă la fiert
Când apa a scăzut, dăm toată compoziția prin blender sau prin mașina de tocat carne
Condimentăm cu sare și piper, se adaugă bulionul și verdeața tocată mărunt
Într-o tavă unsă cu ulei sau margarină se pune un strat de cartofi – unul de ciuperci – se repetă până la ultimul strat ce trebuie să fie de cartofi
Se bagă la cuptor pentru 30 de minute la 180 grade sau până când prinde o culoare aurie
Rețeta se poate prepara și cu felii de cartofi – cartofii se fierb in coajă și mai apoi se taie felii. La final se poate adăugă putin cașcaval vegetal ras…
Pofta buna!