Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci ciorbă în fiecare zi

Fie că e supă sau ciorbă, cremoasă ori clara, acest fel de mancare, intrat la un moment dat în dizgrația multora, își recapătă încet-încet popularitatea de care se bucura pe vremea bunicilor!

Asta deoarece puține feluri de mâncare se încadrează atât de bine în preferințele noastre culinare precum supa.

Se prepara relativ repede și usor, e bine tolerată de sistemul digestiv, potolește foamea și e benefica pentru sanatate. Suficient pentru a o include in meniul zilnic. Poate par usor de necrezut, dar ciorba este preparatul cel mai des recomandat de nutriționiști persoanelor care doresc să adopte un stil de viață sănătos și să slăbească.

Ciorba este ușor de digerat și conține atât carne – în cantitate moderată -, cât și diverse legume și zarzavaturi.

Consumată zilnic, aceasta ne oferă o bună parte din nutrienții necesari și ne ajută să eliminăm kilogramele în plus.

Diverse combinații pentru toate vârstele
Poate fi savurata aburinda sau rece, vara sau iarna, poti s-o gatesti de post, sa adaugi aproape orice fel de legume vrei, e potrivita si pentru bebelusi, si pentru bunici, iar fiecare dintre noi o poate reinventa adugand tot felul de ingrediente: crutoane, branza rasa, ulei de masline, mirodenii exotice etc.

De ce sa mananci supa in fiecare zi?
Dacă nu ai făcut-o până acum, trebuie să știi că majoritatea nutriționiștilor recomandă consumarea supelor sau ciorbelor în fiecare zi! Asta deoarece sunt o sursă excelentă de viamine și minerale, reglează tranzitul intestinal datorită fibrelor din legume.

În plus, trebuie să știi că supele pot deveni un aliat de nădejde în lupta cu kilogramele, datorită faptului că, în general, au un conținut scăzut de calorii.