Ingrediente necesare:
5 foi napolitană
250 g nucă măcinată
400 g zahăr
200 g margarină
1 ceașcă apă caldă
Mod de preparare:
Într-o cratiță cu fund dublu sau bază mai groasă, topim zahărul. Când zahărul capătă culoarea caramelului, adăugăm nuca, amestecăm și turnăm apa caldă.
Gătim timp de 2-3 minute, amestecând continuu. Luăm de pe foc și, amestecând continuu, adăugăm și margarina. Aveți grijă să nu lăsați prea mult compoziția în cratiță pentru că se va întări.
Umplem foile de napolitană:
Peste prima foaie întindem 1 /4 din cremă, așezăm a doua foaie peste care întindem încă 1 /4 din cremă. Procedăm în acest fel până se termină foile și crema. Ultimul strat trebuie să fie cel de foaie, peste care punem o greutate.
Notă: Atunci când adăugați ingredientele în cratiță, nu uitați să amestecați continuu pentru a nu se lipi de baza acesteia. Nu lăsați prea mult crema să se răcească deoarece riscați să se întărească.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!