Peste 90% din îmbolnăviri sunt cauzate de un colon murdar – Băutură naturală pentru curățarea și detoxifierea colonului

Putem compara intestinul gros cu o conductă de canalizare prin care trec diverse deșeuri ce se depun în timp pe pereții colonului. Aceste depuneri pot ajunge să cântărească între 2-11 kg (reziduuri metabolice).

Asta înseamnă că colonul are nevoie de o curățare periodică întrucât necurățarea intestinului gros poate afecta starea generală de sănătate și poate favoriza dezvoltarea paraziților intestinali, gazele, constipația, crampele, balonările, oboseala cronică, durerile de stomac, probleme digestive și chiar slăbirea sistemului imunitar.

Pentru a menține buna funcționare a tubului digestiv, pentru a menține sănătatea întregului organism și pentru detoxifierea colonului, se recomandă o băutură bogată în vitamine și fibre.

Băutură detoxifiantă pentru colon – ingrediente, mod de preparare și mod de administrare

Pentru a prepara această băutură, este nevoie de o jumătate de măr verde, o jumătate de morcov, un sfert de sfeclă roșie, 1 legătură de pătrunjel verde, 1 linguriță de semințe de un măcinate, 1 linguriță de semințe crude de dovleac, 1 linguriță de semințe decorticate și măcinate de cânepă, 1 lingură de miere, zeamă de lămâie și 1 pahar cu apă.

Notă: mărul se poate înlocui cu orice alt fruct verde: kiwi, mango verde, avocado etc.

Toate aceste ingrediente se adaugă în vasul blenderului și se amestecă foarte bine, până la omogenizare.

Băutura se consumă în fiecare seară cu cel puțin o oră înainte de culcare, în locul cinei. După ce se consumă băutura, nu se mai servește nimic și nu se bea altceva decât apă plată. În timpul somnului, ingredientele naturale vor curăța colonul și vor stimula buna funcționare a bacteriilor „bune” din intestinul gros.

Se recomandă o cură de 1-2 luni după care se face o pauză de 3 luni.

Care sunt beneficiile acestei cure?

Această băutură naturală curăță intens colonul, previne sau tratează constipația, ameliorează simptomele hemoroizilor sau previne apariția acestora, contribuie la eliminarea fecaloamelor, tratează anemia și crește imunitatea generală a organismului, ajută la detoxifierea ficatului și crește rezistența la stres, reface depozitele energetice ale organismului, reduce colesterolul rău, îmbunătățește memoria și echilibrează nivelul de zahăr din sânge.

Contraindicații și precauții

Întrucât este o băutură cu ingrediente naturale, consumul ei nu afectează sănătatea pacienților bolnavi de rinichi, inima, ficat sau cu alte boli cronice. Cu toate acestea, se recomandă precauție în cazul persoanelor care urmează un regim foarte stric recomandat de medic (insuficiență renală sau postoperatorie). Totodată, se recomandă consultarea specialistului în caz de ulcer, gastrită sau în caz de alergie la unele soiuri de mere.