Coji de banana umplute cu crema de vanilie- Delicioase, aromate si usor de facut

Pentru cafea, puteti face banane pufoase din aluat umflat. Umple-le cu crema de vanilie si combinatia va fi cu adevarat delicioasa.

Ingrediente :

Pentru aluat:

apa – 180 ml

unt – 90 g

faina simpla – 130 g

sare – 1 praf

zahar – 1 praf

oua – 4 buc

Pentru crema:

oua – 2 buc

zahar – 150 g

amidon de porumb – 70 g

lapte – 500 ml

esenta de vanilie – dupa gust

unt – 50 g

Mod de preparare:

Pregatiti crema inainte de coacere.

Bateti 2 oua cu zaharul intr-o cratita cu un tel pana obtineti o spuma frumoasa.

Adaugati amidonul de porumb si amestecati.

Se adauga apoi laptele si se fierbe, amestecand continuu, pana se ingroasa amestecul.

Apoi scoateti-l de pe aragaz si adaugati esenta de vanilie si amestecati.

Daca nu aveti esenta, se poate adauga zahar vanilat. Se adauga apoi untul si se amesteca pana se topeste si se lasa totul sa se raceasca.

Se pune apoi crema intr-un bol, se acopera cu folie si se da la frigider.

Bateti ouale intr-un castron si lasati deoparte.

Turnati apa intr-o cratita cu suprafata antiaderenta si adaugati unt, un praf de sare si zahar.

Se pune apoi cratita pe aragaz si se fierbe pana se topeste tot untul.

Se scoate apoi de pe aragaz, se adauga faina cernuta si se amesteca bine.

Apoi se intoarce pe aragaz si, amestecand constant, prajiti aluatul la foc mic timp de 1 pana la 2 minute.

Cand aluatul incepe sa se lipeasca, scoateti cratita de pe aragaz.

Punem aluatul intr-un bol si il lasam sa se raceasca putin.

Apoi amestecati treptat ouale batute in aluat pana cand obtineti un aluat neted si mai subtire.

 

Tapetati tava cu hartie de copt.

Umpleti aluatul intr-o punga de patiserie si faceti banane de aproximativ 10 centimetri lungime pe foaia de copt cu un decor mai mare.

Lasati suficient spatiu intre ele, deoarece se vor umfla pe masura ce se coc.

Cu un deget inmuiat in apa, neteziti bucatile de aluat ridicate acolo unde ati terminat de rulat aluatul cu punga de patiserie.

Incingeti cuptorul la 190°C si coc bananele timp de 30 de minute.

Lasam bananele sa se raceasca apoi umpleti-le cu crema.

Le presaram cu zahar pudra si servim.

Pofta buna!