Părinții nu au nevoie de lacrimi când mor – Au nevoie de dragoste și grijă cât timp sunt în viață

Prea des, părinții care ne-au crescut și ne-au iubit sunt lăsați în urmă pe măsură ce creștem și ne urmărim visele, dar dacă vă luați puțin timp pentru a vă arăta dragostea și aprecierea, atât dvs., cât și părinții dvs. veți beneficia de o relație reînnoită.

Pe măsură ce deveniți adulți, veți descoperi că este mai ușor și mai greu ca oricând să vă legați de părinți. Pe de-o parte, probabil că ai mai puțin timp decât oricând, iar cerințele de muncă, viață și cercul tău social pot face dificilă efectuarea unei vizite părinților tăi. Dar a lua puțin timp din programul tău ocupat pentru a comunica cu părinții merită efortul, pentru că ești adult, ai mult mai multă ocazie de a-ți cunoaște cu adevărat părinții ca egali – acum sunt mai degrabă oameni decât figuri de autoritate. Profitați de această nouă comunicare, făcând un efort pentru vă arăta aprecierea pentru tot ce au făcut părinții dvs. pentru dvs.

La urma urmei, oricât de dificil ar fi gândul, nu vor mai exista pentru totdeauna, așa că este momentul să începem să le arătăm cu adevărat cât de valoroși sunt pentru noi. Există multe modalități de a face acest lucru, însă câteva se remarcă drept cele mai bune.

Ascultă-i

Toată lumea dorește să fie ascultat și, din păcate, majoritatea dintre noi nu avem cea mai bună experiență când vine vorba de părinții noștri. În calitate de copii, adolescenți și chiar adulți tineri, nu avem tendința de a acorda suficientă atenția la ceea ce au de spus. Acum că ești adult, este timpul să schimbi asta. Data viitoare când petreci o zi cu părinții tăi, ascultă-i. Lasă-i să vorbească și implică-te activ în orice îți spun.

Prin ascultarea activă ești prezent și nu te repezi la concluzii, nu judeci ceea ce ți se spune. Pur și simplu accepți informațiile și faci un efort pentru a le înțelege profund. Acest tip de ascultare pune bazele unor conversații minunate și aprofundate, care îi vor face pe părinții tăi să se simtă importanți, așa că asigură-te că pleci urechea data viitoare când ești în vizită la ei.

Petrece timp cu ei

Timpul este mereu insuficient, dar acest lucru face ca timpul acordat părinților tăi să fie și mai semnificativ.

Orice părinte pe jumătate decent își iubește copiii și îi place să-și petreacă timpul cu ei. Chiar dacă părinții tău nu exprimă niciodată acest lucru, probabil că îl simt și își doresc să petreacă mai mult timp cu tine.

Deci, de ce să nu răsfeți oamenii care te-au crescut? S-ar putea să pui că nu ai timp, dar oare acel „nu am timp” nu înseamnă, de fapt, „nu este o prioritate”?

Cu toții avem o perioadă limitată de timp și o acordăm lucrurilor care sunt importante pentru noi; dacă nu petrecem măcar un pic de timp cu părinții, s-ar putea să fie necesar să ne reevaluăm valorile. Timpul este prețios, oferă acest cadou părinților tăi și ei vor ști cât de mult îi iubești.

Arată-ți afecțiunea

Nu în ultimul rând, cel mai bun mod în care poți arăta dragoste părinților tăi este chiar acest lucru: să-i arăți dragoste. Pentru unii oameni, acesta este cel mai greu lucru din lume. Poate fi mult mai ușor să oferi un cadou, să tunzi un gazon sau să oferi respect decât să îmbrățișezi și să spui „te iubesc”.

Prin faptul că arăți iubire adevărată, devii deschis și vulnerabil iar cu acest lucru unii oameni se confruntă cu greu. Dar, oricât de greu ar fi, într-o zi vei ajunge să regreți că nu le spui părinților tăi cât de mult îi iubești.