Sfaturi de la celebrul neurochirurg Vlad Ciurea: „Cea mai bună mâncare pentru creier este bucuria”

„În domeniul în care lucrez, mă confrunt adesea cu suferința pacienților care vin cu greu la mine – neurochirurgii îi sperie mai mult decât problemele în sine. Și acest lucru este normal. Creierul are nevoie importantă și de odihnă și atenție, nu este atât de ușor de controlat.”, spune medicul V. Ciurea și explică în continuare:

„Da, creierul nostru nu doarme niciodată, dar trebuie să găsim anumiți stimuli care să-l ajute să se relaxeze, altfel nu va avea timp să proceseze toate informațiile pe care le primește în perioada în care suntem activi.”

Specialistul ne sfătuiește să dormim fără telefonul mobil în jurul nostru pentru că radiațiile acestuia ne pot influența creierul în timpul somnului.

De asemenea, spune că dimineața, imediat după ce ne trezim, este foarte benefic pentru creier dacă bem apă, ascultăm muzică relaxantă și privim peisajul și cerul pentru a ne stimula centrele vizuale.

În ceea ce privește vinul roșu, medicul recomandă consumul cu moderație. Vinul roșu este benefic pentru că ajută la curățarea capilarelor creierului însă alcoolul în exces atacă celulele.

„Dacă sunteți fumător, resetați-vă creierul – fumați un trabuc adevărat o dată pe săptămână. Sunt împotriva unui pachet întreg de țigări pe zi.”, spune neurochirurgul și ne sfătuiește și să reducem privitul la televizor pentru ca creierul nostru să nu devină ostatic al știrilor.

De asemenea, ne sfătuiește să ne acordăm și timp personal pentru a merge la cumpărături, pentru a avea grijă de față și corp. Vorbește despre importanța iubirii de sine și de organizarea gândurilor, care au efect pozitiv asupra neuronilor. Spune că cea mai bună mâncare pentru creier este bucuria.