Ceaiul de ghimbir are efecte puternice – Iată cum se prepară corect

Ceaiul de ghimbir este un remediu utilizat în medicina ayurvedică de mii de ani. Are excelente efecte în combaterea migrenelor, indigestiei și răcelilor de sezon.

Ghimbirul se poate folosi pentru a elimina infecțiile respiratorii, tusea, crampele menstruale, bronșita, artrita sau durerile musculare. În unele părți ale lumii, ceaiul de ghimbir se folosește sub formă de comprese pentru a trata arsurile pielii.

Cum se prepară corect?

Pentru acest ceai se folosește rădăcina proaspătă de ghimbir și nu pliculețe cu prafuri. O bucată de rădăcină de ghimbir de 5 cm se spală sub jet de apă rece și se dă prin răzătoare. Se pune la fiert 1 L de apă și când dă în clocot se adaugă ghimbirul. Se fierbe timp de 1 minut, se stinge focul, se acoperă și se lasă deoparte 30 de minute.

Se strecoară și după ce se răcorește se poate îndulci cu miere și se mai poate adăuga zeamă de lămâie, mentă.

Ceaiul de ghimbir cu lămâie este de ajutor în prevenirea sau tratarea răcelilor, în detensionarea corpului, în prevenirea formării cheagurilor de sânge pe artere în caz de colesterol crescut.

Ceai de ghimbir cu turmeric

Ingrediente necesare: 1 lingurițe rădăcină de turmeric dată pe răzătoare, 1 linguriță rădăcină de ghimbir ras și un sfert linguriță piper negru; opțional miere și zeamă de lămâie.

Se pune apă într-un ibric și ibricul de pune pe foc. Când apa dă în clocot se adaugă ghimbirul și turmericul, se acoperă cu o farfurie și se lasă la infuzat. Se strecoară și după ce se răcorește se adaugă piperul și se amestecă bine.

Piperul favorizează absorbția substanțelor din turmeric. Turmericul are o sumedenie de proprietăți curative, printre care amintim proprietățile antiinflamatoare. Împreună, ghimbirul și turmericul funcționează ca un medicament extrem de puternic, cu efecte asupra digestiei, inimii, inflamațiilor, circulației sanguine, colesterolului și sistemului imunitar.